UFC

Ilia Topuria i Max Holloway nalaze se u verbalnom ratu dok pregovori traju: ‘Izaberi datum i način‘

Ilia Topuria 

 PRESSINPHOTO/DDP
Ova borba ima potencijal da bude jedna od najvećih unazad nekoliko zadnjih godina

UFC-ov prvak perolake kategorije, Ilia Topuria, odredio je novi datum za svoju prvu obranu naslova dok se i dalje razmjenjuje riječi na internetu s izazivačem kojeg mnogi priželjkuju, Maxom Hollowayem.

Nakon što je postao UFC-ov prvak perolake kategorije nokautiravši Alexandera Volkanovskog u veljači na UFC-u 298, Ilia Topuria je istaknuo nekoliko datuma i lokacija gdje želi braniti svoj naslov. Iako je malo vjerojatno da će promocija ove godine održati svoj prvi događaj u Španjolskoj, "El Matador" je ciljao na UFC 306 u Sphereu 14. rujna za svoju prvu obranu naslova, no sada se čini da je to sve manje vjerojatno. Neporaženi 27-godišnjak želi dovesti UFC u Španjolsku, na stadion Santiago Bernabeu, ali to će vjerojatno biti odgođeno do 2025. ako i dalje bude prvak.

S tim u vezi, sada je odredio novi datum i lokaciju za svoju prvu obranu naslova i ne zanima ga protiv koga će se boriti, tvrdeći da trenutni BMF prvak, Max Holloway, uzrokuje "odugovlačenje" u dogovoru borbe.

"Ciljam na Abu Dhabi, nadam se da će netko uskočiti. Preferiram boriti se u udarnom terminu u Španjolskoj" izjavio je prvak tijekom konferencije za novinare s Marcom.

Promocija je planirala održati UFC 308 u Etihad Areni u Abu Dhabiju 26. listopada, što će se emitirati u udarnom terminu za španjolske gledatelje. 27-godišnjak je tvrdio da je Holloway iznio nekoliko izgovora zašto ne može nastupiti na taj datum, dok Topuria nada da će netko uskočiti, ako ne i "Blessed".

"Trebate pitati Hollowaya zašto još nije dogovoreno. Prvo je rekao da mu treba vremena za skidanje kilograma, a zatim da ima obiteljske obaveze. Mnogi kažu da žele borbu protiv mene javno pa se nadam da će netko stati iza svojih riječi. Ovo je ono što radim, ja sam borac" dodao je Topuria.

To je izazvalo još jednu razmjenu riječi između Hollowaya i Topurie, dok je "Blessed‘" ustvrdio da je prvak perolake kategorije izmislio stvari.

"Tip samo izmišlja stvari u ovoj fazi, ja sam spreman" tvrdio je BMF prvak. Odgovarajući 32-godišnjaku, Topuria je rekao: "Izaberi datum, izaberi način na koji želiš da te pobijedim, i napiši to ovdje. Spreman sam ugasiti tvoje svjetlo bilo kada i bilo gdje. Zovi Danu."

Unatoč tome, Holloway vjeruje da je 27-godišnjak taj koji treba zvati UFC-ove šefove, jer je otkrio da je već razgovarao s njima o borbi za naslov u perolakoj kategoriji.

"Razgovarao sam s njima, brate. Trebaš provjeriti svoje brojeve. Vidimo se uskoro" odgovorio je Holloway.

Promocija još nije najavila glavni događaj za UFC 306 u Sphereu, a očekuje se da će Alexa Grasso braniti svoj naslov u muha kategoriji na toj priredbi. UFC-ov prvak bantam kategorije, Sean O’Malley, također je lobirao da bude glavni događaj dok se priprema za obranu svog naslova protiv Meraba Dvalishvilija.

Linker
04. srpanj 2024 17:20