UFC

Ilia Topuria i Max Holloway ipak se neće boriti za dvije titule: BMF pojas ostaje kod svog dosadašnjeg vlasnika

Max Holloway - BMF prvak

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Max Holloway će zadržati svoju BMF titulu, a jedini pojas na kocki će biti onaj perolakog prvaka

Ilia Topuria je potvrdio da BMF pojas Maxa Hollowaya neće biti u igri u glavnoj borbi UFC-a 308, i prihvatio je tu odluku.

Prije nego što je meč između Topurije (15-0) i Hollowaya (26-7) službeno dogovoren za 26. listopada u Etihad Areni na Yas Islandu u Abu Dhabiju, aktualni prvak perolake kategorije izrazio je želju da BMF pojas, koji je "Blessed" osvojio impresivnom pobjedom u petoj rundi protiv Justina Gaethjea na UFC-u 300, bude na kocki.

Međutim, tijekom pregovora odlučeno je da će pobjednik nositi samo jedan pojas – Topurijin naslov.

"Ne, BMF pojas neće biti na liniji" izjavio je Topuria za MMA Junkie u srijedu. "Iskreno, nije me briga. Donijeli su tu odluku i na kraju dana, kad ga pobijedim, ne može reći da je BMF ili kako god ga žele zvati. Ja sam usredotočen na svoju obranu titule i to je to. Ništa drugo me ne zanima."

Topuria nije želio spekulirati o razlozima zašto BMF pojas nije uključen u ovu borbu, rekavši da je to bila promotorska odluka, i da se, kad je ona donesena, usredotočio na samu borbu.

Samopouzdanje koje Topuria pokazuje otkako je osvojio naslov u perolakoj kategoriji nokautom u drugoj rundi protiv Alexandera Volkanovskog na UFC-u 298 u veljači, ne prestaje rasti. Odmah nakon borbe izjavio je da će biti prvi koji će nokautirati Hollowaya u MMA karijeri.

Topuria ne odustaje od te prognoze, štoviše, još više je uvjeren u to.

"Bez sumnje" rekao je Topuria. "Ono što me najviše uzbuđuje u vezi ove borbe je to što ga nitko nije mogao nokautirati. Nema šanse da ga neću nokautirati. Bit ću prvi koji će ga nokautirati jer svaki put kad ga gledam kako se bori, pomislim: ‘Ja sam puno bolji od njega.‘ Ako me stavite s njim u kickboxing ili boks, čak i u partiju šaha, pobijedio bih ga. Što god želite, dečko, mogu te pobijediti.

"Poštujem Maxa Hollowaya. Bio je odličan borac. Dao nam je sjajne borbe. Čini se kao dobra osoba. Poštujem ga. Ali ne znam, osjećam da sam puno bolji od njega u svemu. Bit će to potpuna remek-djelo. Vidjet ćete. Nokautirat ću ga u prvoj rundi. Nema sumnje u to. Bit će puno lakše nego s Volkanovskim, jer smatram da je Volkanovski puno teži protivnik za mene, a on je tog tipa pobijedio tri puta."

Linker
06. rujan 2024 00:20