UFC

Ihor Potieria objasnio pozadinu plesa nakon pobjede protiv Shoguna: ‘Krivo ste sve shvatili‘

 Ihor Potieria  

 MAURO PIMENTEL/AFP/Profimedia
Izgleda da je ples bio način pokazivanja poštovanja

Potieria je sinoć upisao svoju najveću pobjedu u karijeri nakon što je u prvoj rundi završio legendarnog Shoguna. OD strane UFC-a možda i nije bilo najpoštenije Shogunu za oproštajnu borbu dati takvog jednog mladog lava, no što je tu je. Ono što je izgledalo totalno omalovažavajuće prema legendi bio je ples koji je mladi Ukrajinac otplesao nakon pobjede, ali izgleda kako smo ga svi pogrešno shvatili.

"Pokazat ću vam još jedanput ovaj ples, tako da pobrinite se za to da ga zabilježite na kamerama. Bez zezancije sada, moj nadimak je duelist, a ovo je bio duel. Izvadio sam pištolj, ali nisam opalio prema Shogunu. Pucao sam u zrak zato jer poštujem svog protivnika, na taj način sam mu iskazao poštovanje." - objasnio je Potieria.

Za Potieriu je ovo bila prva pobjeda pod okriljem UFC organizacije. Svoj debi imao je nakon pobjede na Dana White‘s Contender Series, gdje ga je u drugoj rundi zaustavio Nicolae Negumereanu. Prije toga Ukrajinac je imao 14 uzastopnih pobjeda iz raznoraznih manjih organizacija, a sada je konačno došao na zelenu granu.

Zanimljiv podatak je taj da je Shogun u vrijeme umirovljenja odradio 42 MMA borbe, što je identično kao i broj borbi koje je Glover Teixeira odradio prije nego se također sinoć umirovio. Shogunu je ovo bio treći uzastopni poraz, a prije toga je imao dionice velikih uspona i velikih padova, da bi sada konačno objavio kraj. Titulu je osvojio 2010. godine protiv Lyota Machide, a istu mu je već u idućoj borbi preoteo Jon Jones.

Linker
04. srpanj 2024 02:20