UFC

Ian Garry: ‘ Leon Edwards i Shavkat Rakhmonov potvrdit će vam da ih mogu pobijediti u borbi na nogama‘

Ian Garry

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Samouvjereni 25-godišnjak iz Dublina uskoro će ponovno kročiti u UFC-ov kavez

Strpljivo, korak po korak, mladi Ian Garry uspinje se ka vrhu UFC-ove velter kategorije. Bivši prvak velter kategorije u Cage Warriorsima pod okrilje UFC-a došao je u 11. mjesecu 2021. godine. Četri pobjede u četiri nastupa upisao je od svog dolaska, a dvaput je slavio prekidom.

UFC u Ircu vidi buduću zvijezdu, jer radi se o borcu vrlo zanimljivog stila borbe, ali i zanimljive osobnosti. Jasno je ipak da 25-godišnji Garry mora još raditi na svojim vještinama prije nego ga UFC počne uparivati s onim najboljima.

Jako dobar ispit čeka Garryja sredinom petog mjeseca, točnije 13. svibnja (peti mjesec). Garry će se boriti protiv Daniela Rodrigueza, najkvalitetnijeg protivnika u dosadašnjoj karijeri. ‘‘D-Rod‘‘ je borac koji iza sebe ima 17 pobjeda i tri poraza (7-2 UFC), te je puno iskusniji od mladog Garryja. Kenan Song pokazao je neke slabosti kod Iana Garryja i bio je jako blizu finiša već u prvoj rundi. Dopusti li Garry i Rodriguezu takvu situaciju, lako je moguće da se ne uspije izvući i da ostane završen.

Međutim, mladi Irac stopostotno je uvjeren da će proći i kroz Daniela Rodrigueza. Garry zapravo smatra da može parirati najboljim borcima u kategoriji, a da bi nam to i oni sami potvrdili.

‘‘Pitate li Leona (Edwardsa): ‘Leone, da se boriš protiv Iana u stojci, može li Ian pobijediti?‘. On bi vam rekao: ‘Da, mogao bi me pobijediti‘. Leon bi dodao da je njegova stojka nešto istančanija, ali pitanje je: ‘Može li Ian pobijediti?‘. Garantiram vam da bi on rekao da mogu. Pitajte Shavkata (Rakhmonova) istu stvar. Garantiram da će vam i on reći ‘da‘.‘‘, rekao je samouvjereni Garry.

Ian inače posjeduje iskustvo spariranja s Leonom Edwardsom i Shavkatom Rakhmonovim. Nerijetko Garry na svojim društvenim mrežama objavi kraće isječke sparinga sa Shavkatom, ali uglavnom se radi o lakšim sparinzima iz kojih se ne vidi puno.

Kad je u pitanju Leon Edwards, Garry je jednom prilikom objavio i šaljivi video zajedno sa svojom suprugom, a u sklopu tog videa otkriva kako prolazi kroz veliku zubobolju nakon sparinga s Leonom Edwardsom. Razlog zubobolje leži u ‘‘high kicku‘‘ kojim ga je Edwards pogodio na sparingu.

Zanimljivo je da Garry ističe kako bi najboljim borcima mogao parirati stojci. MMA se ipak sastoji od puno više segmenata i velik je upitnik oko Garryjevog hrvanja i partera. UFC ga zasad nije upario s protivnikom koji bi nam otkrio kako se Ian snalazi u tom segmentu, ali mladi Irac tvrdi da je itekako potkovan.

‘‘Svijet ne zna kakav je moj ‘grappling‘. Svi pretpostavljaju da sam udarač i da sam dobar samo u stojci. Mnogi vjeruju da je dovoljno srušiti me i ugušiti me. Pa učinite to onda. Učinite to, hajde da vidimo.‘‘, poručio je Garry kritičarima i budućim protivnicima.

Radi se o intervjuu koji je Garry odradio s Arielom Helwanijem. Garry i Helwani razgovarali su o potencijalnom UFC-ovom eventu u Dublinu, a Garry je naveo i Jorgea Masvidala kao željenog protivnika.

O čemu su još razgovarali, saznajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
18. lipanj 2024 12:37