UFC

Henry Cejudo nije impresioniran Merabom Dvalishvilijem: ‘Borio bih se s njim i Sterlingom istu večer‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ zrači velikim samopouzdanjem uoči povratka u kavez

Prvom polovicom petog mjeseca čeka nas još jedan veliki povratak u svijetu MMA-a. Henry Cejudo vratit će se u kavez nakon tri godine izbivanja, a odmah u povratničkom meču napast će pojas prvaka u bantam kategoriji.

Cejudo je nedavno svjedočio slično povratku u režiji Jona Jonesa, a ‘‘Bones‘‘ je velik dio priprema odradio baš kod Cejuda u dvorani. Nema sumnje da je ‘‘Triple C‘‘ još motiviraniji nakon što je svjedočio Jonesovom maestralnom povratku u kavez, a nešto slično Cejudo će pokušati izvesti na UFC 288 eventu koji se održava 6. svibnja (peti mjesec).

Protivnik će mu biti Aljamain Sterling, a u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu, Cejudo se osvrnuo na taj meč i rekao je što očekuje od Sterlinga.

‘‘Mislim da će se Sterling protiv mene boriti jednako kao što se borio protiv Pedra Munhoza. To je ono što očekujem. Jako visok tempo, frekventne udarce, puno lateralnih kretnji.‘‘, rekao je Cejudo, a zatim se dotaknuo i Meraba Dvalishvilija koji bi mogao biti njegov protivnik u budućnosti.

‘‘Svi ovi tipovi konstantno se bore na isti način. Aljamain prati svoj ‘flow‘, on je ‘freestyler‘. Ovaj Dvalishvili, za njega znate da će uvijek vršiti pritisak i da će sve ovo činiti samo da bi došao do rušenja. Zato bi tip poput Meraba bio ‘laka lova‘. Ozlijedio bih tog tipa. Pustio bih ga da se baci u moje noge, natjerao bih ga da nosi moju težinu, a zatim bih ga srušio.‘‘, rekao je Cejudo.

Merab Dvalishvili proteklog vikenda oduševio je nastupom protiv Petra Yana, a Cejudo je pomno pratio taj meč. Dvalishvili će od sutra zauzeti prvo ili drugo mjesto u poretku izazivača UFC-ove bantam kategorije, a Cejudo vjeruje da bi borba protiv Meraba mogla doći vrlo brzo.

‘‘Dragi, Dana White. Gledam borbu drugorangiranog (Yan) i trećerangiranog (Dvalishvili) izazivača, a imam osjećaj da će Aljamain otkazati borbu. Zašto me ne upariš s Merabom? Daj mi Meraba, jer Sean O‘Malley želi čekati. Zašto Merab ne bi bio zamjena za UFC 288? Na taj način imamo obojicu tipova iz istog trening kampa. Obojica imaju istu strategiju u borbama. Svaki put kad bace neki jaki udarac, pokušavaju doći do rušenja odmah nakon toga. Dana White, ako me slušaš, uzmimo Meraba kao pričuvu, jer želim ih obojicu (Sterlinga i Meraba). Ako bih se mogao boriti s obojicom iste večeri, moguće je da obojica dobiju svoje.‘‘, poručio je samouvjereni Cejudo, ali ovaj put preko Twittera.

Povratak ‘‘Triple C-ja‘‘ bit će svakako vrijedan pažnje, ali Cejudo nikako ne smije unaprijed otpisivati Aljamaina Sterlinga. Nešto slično radili su T.J. Dillashaw i Petr Yan, a obojica su na kraju završili poraženi.

Linker
01. srpanj 2024 12:57