UFC

Henry Cejudo dao prognozu idućeg meča za pojas: ‘Svi ćete navijati za Volkanovskog, ali bi sada mogao izgubiti!‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Bit će ovo meč za ujedinjenje pojasa perolake kategorije

Alexander Volkanovski vraća se braniti svoj tron ​​na UFC-u 290 sljedeće subote u Las Vegasu. Zadnji put je Volkanovski ušao u oktogon u Australiji prošle veljače (drugi mjesec). Kao UFC prvak u perolakoj kategoriji, "The Great" je pokušao postati prvak u dvije divizije te je dobrano namučio prvaka Islama Makhacheva, no Dagestanac je na kraju slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Privremeni prvak u perolakoj kategoriji okrunjen je iste večeri kada je Yair Rodriguez pobijedio Josha Emmetta "triangle chokeom" u drugoj rundi. Jedan od najboljih Meksikanaca sada dobiva svoju priliku ujediniti pojas protiv Volkanovskog. Otkad se odvila ta priredba, vratio se bivši prvak muha i bantam kategorije Henry Cejudo. Nažalost po njega, Cejudo je pao podijeljenom odlukom u svom povratku protiv prvaka bantam kategorije Aljamaina Sterlinga. Tako mu je i propao plan da napadne i treći pojas u kategoriji iznad, ali smatra da je Rodriguez upravo taj koji može oduzeti pojas Australcu.

"Znam da će većina vas navijati za Alexandera Volkanovskog, stvarno znam, ali mislim da ako se Yair doista može usavršiti u mnogim stvarima o kojima sam govorio, sportski je nadaren, ako to može učiniti kako treba u toj borbi, vjerujem da je Yair Rodriguez puno teži protivnik od Islama za Volkanovskog. Ne mora ga niti nokautirati, samo ga mora nadjačati. Stvarno mislim da je on taj koji će detronizirati Volka", rekao je.

Stilska razlika između Makhacheva i Rodrigueza je noć i dan. Volkanovski je već priznao razliku u ofenzivnoj svestranosti koju će predstaviti Rodriguez. Međutim, zbog nekoliko drugih faktora, Makhachev je još uvijek jedan od najtežih protivnika za bilo kojeg borca ​​u kategoriji pa tek treba vidjeti hoće li se Cejudove riječi pokazati istinitima.

Linker
01. srpanj 2024 01:03