UFC

GSP nahvalio Chimaeva: ‘On je pokazao šampionski mentalitet, pravi je ratnik‘

  Georges St-Pierre  

 Rita Franca/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Također mu daje veliku prednost u borbi protiv Natea Diaza

Bivši UFC prvak velter kategorije i po mnogima možda i jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, Georges St-Pierre, ovoga puta nije se ustručavao da nahvali trenutno jednu od najvećih UFC-ovih zvijezda, Khamzata Chimaeva. Prema mišljenju GSP-a, Chimaev se dokazao u svojoj posljednjoj borbi protiv Gilberta Burnsa gdje je nakon 15 minuta pravog rata u vrlo gustom meču uspio izaći podignute ruke.

"Khamzat je jako dobar. Ima sve potrebne vještine, pokazao je nevjerojatnu izdržljivost i veliku mentalnu snagu u svojoj posljednjoj borbi protiv Gilberta Burnsa. Uspio je gurati iznad svojih limita, a to je ono kako ćete uvijek prepoznati pravog ratnika. Tu je razlika između izazivača i prvaka. U tim trenucima u kojima je doživio nemoć i bio nadjačan, baš tada je pokazao koliko je zapravo dobar."

Chimaev se već idući vikend bori protiv Natea Diaza u glavnoj borbi večeri na UFC 279 eventu. Mnogi smatraju da se UFC htio osvetiti Diazu i da ga je zato upario s Chimaevim baš na njegovoj posljednjoj borbi s ugovora. GSP također ne krije kako Chimaeva smatra velikim favoritom u nadolazećoj borbi, ali isto tako ne želi unaprijed otpisati Natea.

"Ovo je borba u velter kategoriji, mislim da Chimaev tu ima veliku prednost. On je ovdje veliki favorit. Ali, nikada ne smijete otpisati Natea. On je jako dobro potkovan borac. Veoma je izdržljiv, potrebno je jako puno truda da ga se neutralizira. Khamzatu će to biti veliki izazov jer on je do odluke sudaca došao samo jednom. Ali smatram da je jako puno naučio iz te borbe."

"Mislim da ćemo vidjeti jednu još bolju verziju Khamzata, bolju nego što je bio. Zato smatram da će to biti jako zanimljiva borba. Da se moram kladiti, stavio bih svoj novac na Chimaeva." - zaključio je GSP.

Linker
05. srpanj 2024 20:54