UFC

Francis Ngannou traži novu borbu do kraja godine

Francis Ngannou
 screenshot/Youtube
Francis Ngannou želi se boriti. Nakon dvije velike ovogodišnje pobjede, do kraja godine želi još jedan nastup i čak mu nije bitno niti gdje ili protiv koga.

Nakon što je početkom ljeta savladao Juniora Dos Santosa, Francis Ngannou (14-3, 9-2 UFC) bio je siguran kako je njegova iduća borba novi napad na teškašku titulu. To je tvrdio i nakon što je pojas ponovno došao u ruke Stipe Miočića, no UFC ga do sad još niti jednom nije spomenuo kao idućeg izazivača. Kamerunac tako više nema namjeru čekati, nego se želi boriti.

"UFC, želim se boriti u prosincu. Preferiram Las Vegas, ali borit ću se bilo gdje samo mi dajte priliku. Ovo sada je sranje", napisao je Ngannou na Twitteru, time otkrivši kako nema namjeru čekati te se vjerojatno pomirio sa situacijom u kojoj će Stipe Miočić i Daniel Cormier odraditi revanš, odnosno svoju treću međusobnu borbu.

Njegova nova impresivna serija krenula je studenom prošle godine, kad je nokautirao Curtisa Blaydesa. Zatim je u veljači to isto napravio Cainu Velasquezu, a onda i spomenutom Junioru Dos Santosa. Reference za novi napad na titulu su tu, no ako UFC ima drugačije planove, a sve se čini da je situacija upravo takva, Francis nema namjeru čekati. Pitanje je samo koga mu UFC može namijeniti, a i tko je spreman prihvatiti borbu protiv opakog nokautera koji ponovno izgleda jednako strašno kao u vrijeme kad je izborio svoj prvi napad na titulu prvaka.

Linker
25. rujan 2024 14:29