UFC

Edson Barboza smatra da zaslužuje napasti BMF naslov: ‘Tko ima bolje nokaute u karijeri od mene?‘

Edson Barboza

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilski veteran tvrdi da bi se njegova borba s Maxom Hollowayom dobro prodala

Edson Barboza je ubacio svoje ime u razmatranje za sljedeću borbu za UFC-ovu BMF titulu.

Dugogodišnji brazilski izazivač želi da mu UFC pruži priliku da se suoči s Maxom Hollowayem, koji je nedavno osvojio BMF pojas na nezaboravan način prošlog mjeseca na UFC-u 300. Barboza (24-11 MMA, 18-11 UFC), koji se bori protiv Leronea Murphyja (13-0-1 MMA, 5-0-1 UFC) ove subote u glavnoj borbi UFC Fight Night 241 priredbe, osjeća da je učinio više nego dovoljno da zasluži takvu priliku. Ako uspije pobijediti ovu subotu, Barboza želi biti sljedeći na redu za Hollowaya.

"Ako netko zaslužuje borbu za BMF naslov, to sam ja", rekao je Barboza novinarima u srijedu na medijskom danu. "Tko ima bolje nokaute u karijeri od mene? Zamislite. Obožavam Maxa Hollowaya, on mi je jedan od najdražih boraca ikad. Volim ga gledati kako se bori, i on je jako drag momak, obiteljski čovjek, ali zamislite da se borim protiv njega za BMF pojas.‘‘

"To će biti jako, jako dobro za mene i njega i kompaniju. Kao što sam rekao, imam 30 borbi u UFC-u. Mislim da to zaslužujem. Naravno, moj fokus je sto posto na sljedećoj borbi, ali mislim da će biti dobro."

Holloway je treći BMF prvak u kratkoj povijesti tog pojasa u UFC-u. Prvotno je inauguriran 2019. godine borbom između Jorgea Masvidala i Natea Diaza.

Prošlog srpnja Gaethje ga je osvojio nokautom nad Dustinom Poirierom. Na kraju je pojas završio u posjedu Hollowaya nakon što je Havajac nokautirao Gaethjea.

Kao i većina ljudi, Barbozu je oduševila Hollowayeva izvedba.

"Kao što sam rekao, obožavam ga", rekao je Barboza. "Uživao sam gledati čitavu borbu. Pokazao je srce. Veliki je udarač. Definitivno je jedan od mojih omiljenih boraca ikada za gledanje. Mislim da je on jedan od najboljih ikad, i bit će mi užitak dijeliti oktogon s njim."

Linker
24. lipanj 2024 09:19