UFC

Eddie Alvarez savjetovao Chandlera kako pobijediti McGregora: ‘Moraš totalno promijeniti svoj stil‘

McGregor vs. Alvarez

 Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni Eddie Alvarez je Chandleru rekao kako mora mijenjati način na koji se do sada borio jer njime neće svladati Conora

Conor McGregor je konačno ušao u USADA-in program testiranja, te ga u kavezu možemo očekivati krajem ove ili početkom iduće godine. Protivnik mu je Michael Chandler, a bit će to okršaj trenera ovogodišnje sezone ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, koja starta za točno tjedan dana.

Borac koji McGregora jako dobro poznaje jest bivši prvak Eddie Alvarez. Upravo je on Chandleru odlučio dati nekoliko savjeta kako pobijediti popularnog Irca, a hrvanje vidi kao najbolji mogući put za Chandlera:

‘‘Mike Chandler je vraški dobar sportaš. Razmišljam o njegovom stilu, a strategije koje je do sada obično koristio nisu dobre da pobijedi Conora. Da sam mu ja trener, natjerao bih ga da promijeni taj stil. Ulazio bi u ‘single leg‘ rušenja, ulazio u ‘double leg‘, tjerao bi Conora da hrva jako rano. Conora morate tjerati da rano počne hrvati da kasnije više nema te snažne alate – brze ruke i noge, odličnu distancu i udarački dio. Usporiti mu ruke i noge, pritisnuti ga dolje da se umori‘‘, rekao je Alvarez za ESPN.

‘‘Ovo će biti vraški dobra borba i dobit ćemo odgovore na brojna pitanja sada kada Conora toliko dugo nije bilo. Conor neće biti isti borac kada se borio protiv Alda, Diaza, mene i ostalih, tada je bio jako aktivan. Borio se tri ili četiri puta godišnje. Ne možemo očekivati istog borca, ali energija će definitivno biti ista‘‘, dodao je Eddie.

McGregor i Chandler još uvijek nisu dobili datum borbe, ali za očekivati je kraj godine. S obzirom da USADA-in program traje pola godine, jedanaesti mjesec je najranije kada možemo očekivati McGregora ponovno u kavezu.

Linker
05. srpanj 2024 14:27