UFC

Eddie Alvarez prognozirao meč između Conora i Chandlera: ‘Ne bude li Michael hrvao, čeka ga teška noć‘

Image: 305680285, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia

 JASON SILVA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Jason Silva/alamy/alamy/profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije dobro poznaje obojicu boraca s kojima je dijelio kavez

Vrlo zanimljiv obračun čeka Eddieja Alvareza krajem četvrtog mjeseca, točnije 29. travnja (četvrti mjesec) ove godine. Bivši prvak UFC-ove lake kategorije nastupit će na BKFC-ovom eventu, odnosno odradit će borbu u boksu bez rukavica.

Protivnik će mu biti Chad Mendes, borac koji je samog sebe nekoć nazivao ‘‘Mikeom Tysonom perolake kategorije‘‘. Obojica boraca ne bježe od otvorenih razmjena i mogli bismo gledati odličnu borbu. Ipak, to nije borba kojoj se Eddie Alvarez nadao. Gostujući u MMA Houru, Alvarez je otkrio koju borbu je pokušao ugovoriti.

‘‘Samo da ljudi znaju, odnosno da svi fanovi znaju, jer znam da su oni htjeli taj meč. Htio sam se boriti protiv Michaela Chandlera po treći put. Želim da to bude jasno, pokušao sam ugovoiti tu borbu, ali nije do mene. Nisam samo jednom ili dvaput pokušao ugovoriti taj meč, nego triput. Tip se jednostavno ne želi boriti i borbu nismo ugovorili. Dakle, to nije moja krivnja.‘‘, otkrio je Alvarez.

Podosta je očekivano da se Chandler nije htio boriti s Alvarezom koji je posljednjih par godina proveo u ONE Championshipu i više ne pripada samom vrhu lake kategorije. Chandler se u međuvremenu prometnuo u jednog od najpopularnijih boraca na UFC-ovom rosteru i ove godine ga čeka veliki obračun s Conorom McGregorom. Alvarez je dodao da je meč protiv Chandlera pokušavao ugovoriti i onda kad je Chandler bio slobodan borac na tržištu, prije nego je potpisao svoj posljednji ugovor s Bellatorom.

‘‘Mogli smo zaraditi milijune od naše treće borbe. Imali smo mogućnost ušetati u urede triju ili četiri različite organizacije i pregovarati. On je na kraju potpisao ugovor s Bellatorom za nekoliko stotina tisuća dolara. Ja sam svoj dio odradio.‘‘, dodao je Alvarez.

Inače, međusobni omjer njega i Chandlera iznosi 1-1, a drugi meč odradili su sada već davne 2013. godine (11. mjesec). Trilogiju očito nećemo dočekati. Eddie Alvarez iskustva ima i s Conorom McGregor. Irac je totalnom dominacijom i nokautom u drugoj rundi porazio Alvareza u 11. mjesecu 2016. godine, a Eddie vjeruje da sličan ishod čeka i Chandlera.

‘‘Ako moram pogađati, Mike Chandler neće hrvati. Bude li odrađivao meč u stojci protiv Conora, Conor će ga nokautirati. Radi se o neusklađenom uparivanju boraca. Chandlerova obrana je očajna. On nema dobru boksačku obranu. Istina da baca bombe, ali Conor je prebrz da bi ga Chandler pogodio nečime što će baciti. Mislim da bi Chandler trebao hrvati i da bi jako brzo trebao prionuti na to. Ne učini li to, čeka ga teška noć.‘‘, zaključio je Alvarez.

Linker
05. srpanj 2024 20:23