UFC

Dustin Poirier i Justin Gaethje spremaju nam ‘posljednji ples‘ čime bi trilogijom zaključili svoje rivalstvo?

Dustin Poirier (lijevo) vs. Justin Gaethje (desno)

 ZUFFA LLC
Mnogi fanovi bi silno željeli vidjeti ovaj meč, na potezu su Mike Maynard i Sean Shelby (op.a. matchmakeri UFC-a)

Dustin Poirier uzvratio je Justin Gaethjeu nakon što ga je dugogodišnji rival pozvao na trilogijsku borbu.

Obojica su bivši privremeni prvaci UFC-a u lakoj kategoriji, a tijekom svojih karijera su jedan drugoga nokautirali. Sada se obojica približavaju završnim fazama svojih karijera. Poirier je nedavno izgubio svoju treću priliku za osvajanje neospornog zlata, dok je Gaethje također poražen u dva pokušaja da osvoji titulu.

Gaethje, koji se sprema za povratak u oktogon nakon što je izgubio BMF pojas od Maxa Hollowaya na UFC 300 priredbi, jasno je stavio Poiriera na svoju listu potencijalnih protivnika. Navijači su uzbuđeni zbog mogućnosti da ponovno vide ovaj dvojac u oktogonu, no Poirier, rodom iz američke savezne države Louisiane, obećao je da će nakon još jedne borbe okačiti rukavice o klin. Nakon duge pauze i odmora od treninga poslije posljednjeg poraza, Gaethje se počeo pripremati za povratak i sastavio je popis od četiri potencijalna protivnika za svoj idući meč, s nekoliko intrigantnih mogućnosti na vidiku.

"Imam popis," izjavio je Gaethje jučer za medije u Las Vegasu. "Mislim da bi Dan Hooker, Charles Oliveira, Dustin Poirier i Alexander Volkanovski bili odlični protivnici. Svaki od njih mogao bi mi pomoći da se ponovno vratim u sliku za naslov." Gaethje i dalje ima ambicije boriti se protiv Islama Makhacheva za neospornu titulu, a ta mu se želja možda i ostvari, s obzirom na to da se divizija polako razvija. Makhachev, koji je trenutno ozlijeđen, trebao bi braniti svoj pojas protiv Armana Tsarukyana, a pobjedom u sljedećem meču Gaethje bi mogao dobiti priliku koju čeka.

"Još nisam van igre," izjavio je Gaethje o trenutnoj situaciji s naslovom svjetskog prvaka. Trenutno je rangiran kao treći u lakoj kategoriji i još uvijek se smatra jednim od najboljih boraca na svjetskoj razini. "Nisam van igre ni sutra. Ovaj sport je lud, kao što sam rekao, Poirier je izgubio od mene, a zatim je dobio priliku boriti se za pojas."

"Ne vjerujem da sam dosegnuo točku kada više ne bih mogao osvojiti apsolutni pojas. Hoću li postati prvak ili ne, tko zna, teško je reći. Ali, ako ikada zaspim u borbi kao što sam sada zaspao protiv Hollowaya, gotov sam."

Nismo dugo čekali Dustinov odgovor

Nakon što ga je Gaethje imenovao na svojoj listi protivnika, Dustin Poirier se oglasio na društvenim mrežama kako bi obavijestio fanove da je zainteresiran za trilogijsku borbu. Njih dvojica prvi su put odmjerili snage u travnju 2018., kada je Poirier pobijedio nokautom, dok je njihov posljednji susret, za BMF pojas, završio Gaethjeovom pobjedom.

Poirier je retvitao isječak Gaethjeove izjave s popisom protivnika i poručio svojim pratiteljima: "Znate da sam za." Kada mu je jedan fan odgovorio komentarom "uno mas" (op.a. još jedanput), bivši privremeni prvak uzvratio je: "Upravo tako."

Nastavio je dijeliti podršku svojih fanova vezano uz trilogijsku borbu, pri čemu je jedan obožavatelj napisao: "Čini se da imaju odličan odnos, ali trilogija Dustin Poirier protiv Justina Gaethjea u New Orleansu jednostavno zvuči savršeno."

Linker
13. rujan 2024 23:28