UFC

Dugogodišnji trening partner Nicka Diaza: ‘Odradio je rat protiv Lawlera, a nije ni trenirao. On sada ozbiljno trenira‘

Nick Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jake Shields pronašao je izliku za Diazovo jako blijedo izdanje u meču koji je odradio 2021. godine

Jedno od najvećih iznenađenja u svijetu MMA-a tijekom 2021. godine bio je povratak Nicka Diaza u UFC-ov kavez. Legendarni borac iz Stocktona odradio je prvi meč nakon više od šest i pol godina pauze, ali nije se dobro proveo u tom meču.

Robbie Lawler nadjačao ga je u meču koji je zapravo bio revanš, a prekid je nastupio u trećoj rundi. Nick Diaz učinio je nešto što nikako nije svojstveno njemu i njegovom borilačkom duhu. Stariji od dvojice braće Diaz jednostavno se predao nakon nekoliko snažnih udaraca Lawlera. Spustio se Nick na tlo i signalizirao je kako ne želi nastaviti s borbom.

Diaz na vrhuncu svoje forme nikada ne bi napravio nešto takvo i bio je to dobar pokazatelj kako Nick jednostavno više nema kvalitetu, ali ni motivaciju za mečeve na najvišoj razini. Mnogi su ga savjetovali da se umirovi nakon tog poraza i činilo se kao da je Nick uvažio taj savjet.

Međutim, ranije ove godine pristigla je vijest kako će Diaz 3. kolovoza (osmi mjesec) nastupiti na UFC-ovom eventu u Abu Dhabiju. Ne samo da je trebao nastupiti, nego ga je čekao vrlo ozbiljan protivnik. Vicente Luque našao bi se na suprotnoj strani kaveza, a svi dobro znate koliko je Luque opasan i kvalitetan borac.

Jučer je ipak objavljeno kako je jedan od boraca morao otkazati nastup zbog problema s putovanjem i ulaskom u Ujedinjene Arapske Emirate, ali nije precizirano koji borac je u pitanju. Brojnim Diazovim fanovima čak je i laknulo, jer ne žele gledati kako 40-godišnji Nick upisuje još jedan težak poraz.

Nažalost po njih, strani mediji prenose kako će meč između Diaza i Luquea vjerojatno dobiti novi datum i nije u potpunosti otkazan, nego odgođen. Diaz je još prije tri godine izgledao jako loše unutar kaveza i teško može pružiti bolje izdanje. Ipak, Jake Shields kao njegov dugogodišnji prijatelj i trening partner tvrdi da ćemo gledati puno boljeg Diaza nego u meču s Lawlerom.

‘‘Činjenica je da se on borio protiv Robbieja Lawlera bez ikakvog treninga u posljednjih pet godina. Mislio sam da će biti osramoćen, a on je pružio pravi rat. Izgubio je, ali pružio je dobar otpor tijekom prve dvije runde. Nakratko sam pomislio da će čak preokrenuti meč i doći do pobjede, a sve to bez treninga. Mislim da to pokazuje kako on i dalje ima srce, a sada je i u treningu.‘‘, rekao je Shields u Jaxxon podcastu.

Nameće se pitanje trebamo li vjerovati Shieldsu. Ako je Nick Diaz uistinu ušao u meč protiv Lawlera bez ikakvog treninga, onda njegovo izdanje nije bilo baš tako loše. Redovnim treninzima sigurno bi podigao razinu svoje izvedbe, ali dojam je kako Shields pokušava zavarati javnost i uvjeriti fanove da u Nicku Diazu i dalje postoji ‘‘vatre‘‘.

Uz dužno poštovanje Nicku Diazu, vrijeme je da kaže konačno zbogom tom sportu ili barem nastupima na najvišoj razini, unutar najveće svjetske MMA organizacije.

Linker
12. rujan 2024 03:59