UFC

Du Plessis i njegov trener odgovorili Pereiri: ‘Ako te Izzy tako nokautirao, ne želiš u oktogon sa mnom‘

Dricus du Plessis

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Borba između Dricusa du Plessisa i Alexa Pereire je puno bliže realizaciji nego što mnogi misle

Trener Dricusa du Plessisa, Morne Visser, nagovijestio je da bi fanovi mogli vidjeti veliki okršaj između trenutnog UFC prvaka u srednjoj kategoriji, du Plessisa, i bivšeg prvaka iste kategorije te trenutnog prvaka poluteške kategorije, Alexa Pereire, prije kraja 2024. godine.

Nakon što je du Plessis u četvrtoj rundi prisilio Israela Adesanyu na predaju na UFC 305 priredbi u Perthu, dobio je izazov od ne jednog, već dva bivša prvaka – a njegov tim je spreman na bilo koji izazov koji UFC ponudi Južnoafrikancu.

Odmah nakon što je osigurao pobjedu gušenjem na UFC-u 305, du Plessisa su na društvenim mrežama izazvali Sean Strickland i Alex Pereira.

Pereira je na Instagramu nagovijestio da bi se mogao vratiti u srednju kategoriju u nadi da će ponovno preuzeti svoj stari naslov: "Vraćam se na 84kg još jednom."

Dok je DDP na konferenciji za novinare nakon borbe priznao da bi takav ogromni okršaj prvaka protiv prvaka svakako privukao njegovu pažnju, upozorio je Pereiru na opasnosti povratka u njegovu staru kategoriju.

"Iskreno, mislim da Alex Pereira ne bi trebao spuštati (kilažu) na 84kg, ali ako želi, super, savršeno... Vidjeli smo kako ga je Izzy nokautirao u prvoj rundi, osjetio sam Izzyjevu snagu udarca večeras i ako te Izzy tako nokautira, ne želiš biti u oktogonu sa mnom.", rekao je du Plessis.

Prema riječima du Plessisovog glavnog trenera, Vissera, taj dvoboj između ‘‘Poatana‘‘ i ‘‘Stillknocksa‘‘ mogao bi biti puno bliže realizaciji nego što mnogi misle, posebno s obzirom na to da je Pereirina sljedeća borba već najavljena za listopad protiv Khalila Rountreeja.

Kako je Visser objasnio za Submission Radio neposredno nakon pobjede na UFC-u 305, dvojac bi se mogao boriti već prije kraja 2024. godine – pod jednim uvjetom.

"Ne – neću mu dati zadovoljstvo da se spušta na 84; mi ćemo se popeti gore... On (DDP) ne želi pobijediti (u kategoriji do 84) jer bi (Pereira) rekao da smo se spustili, da je bio iscrpljen i što god, tako da ne, mi ćemo ići gore.‘‘, rekao je Visser. ‘‘Znam da je Dricus spreman, pa ćemo ići gore – nećemo čekati da se on spušta."

S obzirom na to da je borba između Pereire i Khalila Rountreeja zakazana za UFC 307 u listopadu, trener Visser vidi potencijalnu priliku za osvajanje drugog pojasa već u prosincu na UFC-u 310 u Las Vegasu.

"Bori se u listopadu, tako da se stvarno nadam da će nam UFC pružiti ovu priliku u prosincu."

Iako je iskusni trener odbio otkriti je li već počeo raditi na mogućem planu borbe protiv Pereire, Visser je napomenuo da kada je riječ o Dricusovoj motivaciji za borbu, nikada neće reći "ne" UFC-u.

"Nema šanse da ćemo se povući kad nas UFC traži da napravimo nešto takvo. Bili smo kritizirani nekoliko puta jer je Dricus rekao ‘ne‘ (nekim borbama) zbog ozljeda u prošlosti, ova borba se trebala dogoditi ranije... Ne pitajte me kakav će biti plan za Alexa, ali ako je u pitanju prosinac, bit ćemo spremni."

UFC 310 u prosincu još nije službeno najavljen; očekuje se da bi glavna borba te priredbe mogla biti između Conora McGregora i Michaela Chandlera.

Linker
18. rujan 2024 22:29