UFC

Dricus objasnio zašto je odlučio riskirati protiv Whittakera: ‘Ja sam borac, ne tražim lakši put i ne biram protivnike‘

Dricus Du Plessis

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko uspije noćas svladati Whittakera, bit će to ogromna stvar koja će ga dovesti do napada na pojas

Noćas nas očekuje UFC 290 kojeg predvode Volkanovski i Rodriguez, a vjerujemo da će fanovima jedan od najzanimljivijih mečeva biti onaj između Roberta Whittakera i Dricusa Du Plessisa. Dricus je jučer otkrio jednu zanimljivu stvar, a to je činjenica da je odbio meč s Adesanyom da prihvati ovaj s Whittakerom.

Južnoafrikanac je u UFC stigao 2020., a u pet nastupa je upisao isto toliko pobjeda. Najznačanija je ona protiv Dereka Brunsona, nakon koje je očito dobio ponudu za meč protiv Adesanye. No, Dricus je odlučio prvo se testirati protiv Whittakera da vidi je li spreman.

‘‘Adesanya se borio sa svima. Ta borba se mogla dogoditi. Mogli smo imati tu borbu i to znam sa stopostotnom sigurnošću. On je želio tu borbu, a želim ju i ja. Ali ja sam borac i ratnik, tako da sam prihvatio Whittakera minutu nakon što su mi ga ponudili‘‘, rekao je Dricus Michaelu Bispingu.

‘‘Na kraju dana, ja sam borac i moram se boriti. S Adesanyom ću se boriti prije ili kasnije, a borit ću se s Whittakerom prije ili nakon što osvojim taj pojas. Meni je sve isto. Želim biti najbolji na svijetu, ne izbjegavati borbe. Tako nastaju legende i prvaci. Oni nastaju tako što prihvaćaju izazove i bore se. Ovo je ta borba. Ako želite biti najbolji, morate pobijediti najbolje‘‘, dodao je.

Što reći osim svaka čast Dricusu na ovakvom razmišljanju i ne traženju lakšeg puta i ne biranju protivnika. Ukoliko uspije noćas svladati Whittakera, bit će to ogromna stvar koja će ga dovesti do napada na pojas.

Linker
01. srpanj 2024 04:32