UFC

Dricus Du Plessis oštar je u vezi Khamzata Chimaeva: ‘On se nije borio protiv nijednog rangiranog borca‘

Khamzat ”The Borz” Chimaev

 JULIEN_BRONDANI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
Trenutni prvak UFC-ove srednje kategorije je ipak pokazao dozu empatije u vezi Khamzatovog stanja

UFC-ov prvak srednje kategorije Dricus Du Plessis smatra da je besmisleno staviti Khamzata Chimaeva u ikakve razgovor u vezi titule.

Chimaev (13-0) trebao se suočiti s Robertom Whittakerom u borbi za prvog izazivača na UFC on ABC 6 priredbi u Rijadu, ali bolest ga je spriječila u tome. Njegova posljednja pobjeda došla je protiv bivšeg prvaka velter kategorije Kamarua Usmana na UFC-u 294.

Du Plessis (21-2) oduvijek je bio zainteresiran za mogućnost da Chimaevu nanese prvi poraz u karijeri, ali smatra da “Borz” još uvijek ima posla prije nego što uđe u sliku za naslov u srednjoj kategoriji.

"Volio bih se boriti protiv Khamzata. Nitko ga još nije pobijedio, i on je gotovo poput "nepobjedivog čovjeka" u ovoj diviziji" rekao je Du Plessis za Submission Radio. "Ali budimo iskreni: bio sam pomalo razočaran što se ta borba nije dogodila. Nisam baš iznenađen, da budem iskren. Nisam to očekivao, ali u ovoj fazi moraš očekivati da će se nešto dogoditi. Žao mi je zbog njega. Znam kako je to."

"Bio sam u situaciji kada se nisam mogao boriti i to je grozno. Trenutno, nema smisla ni pričati o tome. On se nije borio ni protiv jednog rangiranog borca u srednjoj kategoriji,niti jednog - i da ga sada uključujemo u tu priču čini se kao gubljenje vremena. Nije u konkurenciji, i dok ne dokaže da zaslužuje biti u toj konkurenciji, nema svrhe razgovarati o tome."

Du Plessis će svoju prvu obranu naslova imati u glavnoj borbi UFC-a 305, 17. kolovoza, kada će se suočiti s bivšim prvakom Israelom Adesanyom (24) u australskom Perthu.

Linker
06. srpanj 2024 10:18