UFC

Dominick Cruz odgovorio na prozivke O‘Malleyja: ‘Nisam Conor McGregor pa da mogu birati protivnika‘

Dominick Cruz
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Bivši UFC-ov prvak objasnio je mladom borcu kako funkcionira ugovaranje borbi

Sean O'Malley pobijedio je Krisa Moutinha tehničkim nokautom u trećoj rundi proteklog vikenda na UFC 264 priredbi. Nakon druge pobjede u nizu, mladi Amerikanac želi rangiranog protivnika. Nekoliko imena spomenuo je u svojoj prozivci, no teško je očekivati kako će dobiti ono ime koje najviše traži.

''Cody Garbrandt nije pobijedio od 2012. godine (pobijedio je Raphaela Assuncaoa 2020. godine, op.a.), Petr Yan je prestravljen, a Dominick Cruz me izbjegava. Rob Font, gdje si?'', rekao je Sean O'Malley.

Rob Font trenutno je na četiri pobjede u nizu, a to ga čini trećerangiranim borcem bantam kategorije. Smatra se kako ga jedna pobjeda dijeli od prilike za napasti pojas i stoga je totalno nerealno očekivati da će Font prihvatiti borbu protiv nerangiranog Seana O'Malleyja. Petr Yan prvorangirani je borac bantama te čeka priliku za revanš protiv aktualnog prvaka Aljamaina Sterlinga. Cody Garbrandt također je visokorangiran i trenutno okupira petu poziciju ljestvice. Dominick Cruz kao trenutno devetorangirani borac bantam kategorije nameće se kao jedini logičan protivnik među svim imenima koje je ''Sugar'' nabrojao. Bivši prvak odgovorio je na prozivke O'Malleyja.

''Svaki vikend u zadnjih osam tjedana netko me prozove. Moglo bi se reći da izbjegavam svakog tko me prozvao u tih osam tjedana'', sarkastično je započeo Dominick Cruz tokom emisije koja je uslijedila nakon UFC 264 priredbe.

''Pokušavam napredovati na poretku kao i svaki drugi borac u kategoriji. Respekt za svakog tko želi napredovati. Rob Font trenutno je trećerangirani borac naše kategorije. Mogu i ja prozvati Roba Fonta, zašto da ne? Međutim UFC odlučuje o tome. Nisam Conor McGregor pa da mogu samo reći 'hej, dajte mi ovu borbu' i onda sjesti sa strane i čekati da mi daju trećerangiranog protivnika.'', objasnio je Dominick Cruz kako funkcionira ''matchmaking'' te da Sean O'Malley ne može samo tako birati protivnika. Konačna odluka uvijek je na UFC-ovim matchmakerima.

Dominick Cruz zadnji puta borio se u ožujku ove godine. Jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Caseya Kenneyja i time prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Borbom protiv O'Malleyja ne dobiva puno, no radi se o atraktivnoj borbi koju svaki fan želi vidjeti, a dva majstora kretanja garantiraju atraktivnu borbu. Nema sumnje kako bi borac poput Cruza bio odličan pokazatelj Seanovih realnih mogućnosti.

Linker
30. lipanj 2024 05:33