UFC

Dominick Cruz nije bio svjestan da ga je Munhoz uzdrmao: ‘Taj trenutak kao da ne postoji u mojoj glavi‘

Dominick Cruz vs. Pedro Munhoz

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak bantam kategorije detaljno je opisao kako se osjeća uzdrmani borac

Dominick Cruz nakon poraza od Codyja Garbrandta i Henryja Cejuda, napokon uživa pobjednički niz. 2021. godina bila je izuzetno dobra za Dominicka koji je savladao Caseyja Kenneyja i Pedra Munhoza te 2022. godinu čeka na sedmom mjestu poretka izazivača u bantamu.

Cruz je trenutno posljednji nastup odradio na UFC 269 priredbi, pritom savladavši Pedra Munhoza. Unatoč jako dobrom izdanju, Dom je imao određenih problema tokom prve runde. Munhoz ga je ozbiljnije uzdrmao, no Cruz se uspješno oporavio i preokrenuo meč. U razgovoru za MMA Hour, Cruz se detaljnije osvrnuo na trenutak kad je završio uzdrman.

''Nikada ne možete biti sretni kad vam se to dogodi. Ja nisam čak niti znao da se to dogodilo. Da vam budem iskren, dok sam bio unutar borbe i to se dogodilo, ja nisam uopće bio svjestan da se dogodilo. Mislio sam da sam samo izgubio balans tokom otvorene razmjene.'', započeo je Dominick, a zatim je dodatno pojasnio kako se osjećao.

''Dojam je kao da se radilo o snu. Ne znate kad ste uzdrmani. Kad sam pogledao snimku, shvatio sam da me uzdrmao, a zatim me pogodio još jednim krošeom, nakon kojeg sam se ja naslonio na ogradu i krenuo na single leg rušenje. U mojoj glavi, ja sam izgubio balans i oslonio se na ogradu, nisam bio svjestan primljenih udaraca. Osjećam se kao da taj trenutak nije niti postojao, kao da nisam primio nikakve udarce, takav je dojam u mojoj glavi.'', rekao je Cruz koji nam je dao zanimljivu perspektivu na takve situacije.

Dominick je dodao kako je bio unutra, odnosno bio je priseban u svim ostalim trenucima tokom borbe, a to se jasno i očitovalo u njegovoj jako dobroj izvedbi koju je pružio te večeri.

Linker
28. lipanj 2024 13:40