UFC

Dogovara se obračun dvojice ponajvećih ikad! Jon Jones potvrdio da su pregovori s Miočićem u tijeku

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Zanimljive informacije otkrio je Jon Jones na svom Twitter profilu

Napokon smo dočekali neke konkretnije informacije u vezi povratka Jona Jonesa u UFC-ov kavez i njegovog teškaškog debija. ''Bones'' je posljednji nastup odradio prije više od dvije godine, a pobjedom protiv Dominicka Reyesa, ujedno se i oprostio od poluteške kategorije.

Nakon toga uslijedilo je nabijanje mišićne mase i priprema za tešku kategoriju. Nametalo se pitanje tko će biti njegov protivnik u teškaškom debiju. Pretpostavljalo se kako ga čeka borba za titulu već u debiju, ali prvak Francis Ngannou izbivat će iz kaveza do kraja godine, zbog oporavka od operacije koljena.

Stipe Miočić kao najveći teškaš u povijesti UFC-a, nameće se kao logičan izbor za protivnika jednom od najvećih boraca u povijesti sporta. Sve se više o ovoj borbi pričalo proteklih dana, a sada se napokon i Jones oglasio s konkretnijim informacijama.

''Stipe govori da će biti na svom apsolutnom vrhuncu u rujnu. Ja sam razočaran, ali strpljiv. Želim da najveći teškaš ikad bude na svom apsolutnom vrhuncu. Čekat ću do rujna. Bez izlika.'', napisao je ''Bones''.

Jedan od fanova iskazao je razočaranost ovakvom situacijom, na što se Jon nadovezao novim ''tvitom''.

''Stvarno je razočaravajuće. Moji treneri i njihove obitelji bili su uzbuđeni zbog ove borbe. Lagao bih ako kažem da nisam razočaran danas.''

Ipak, sjajne su vijesti da je Jones uistinu zainteresiran za borbu protiv Miočića i čini se kako bi se Stipe mogao naći u najvećem meču svoje karijere, ali tek u devetom mjesecu. Hoće li pojas privremenog prvaka biti u igri, tek nam preostaje za vidjeti. Uzevši u obzir da se Ngannou proteklog vikenda našao u ringu s Tysonom Furyjem te je javno ugovarao boksačku egzibiciju, lako je moguće da UFC-ovim čelnicima nije dobro sjeo taj potez, a privremeni prvak teške kategorije mogao bi biti njihov odgovor.

Linker
29. lipanj 2024 05:44