UFC

Diego Sanchez trenutno je bez UFC ugovora, razmišlja prijeći u najbrutalniji sport na svijetu

Diego Sanchez
 screenshot
Ako je vjerovati posljednjim informacijama, Diego Sanchez više nije član UFC-a. Jednom svom kolegi otkrio je informaciju kako mu je istekao ugovor, no još zanimljivije zvuči ono što je iznio kao svoju namjeru. Sanchez bi se volio okušati u lethweiju, najbrutalnijem borilačkom sportu na svijetu.

Gore navedenu informaciju iznio je Dave Leduc tijekom gostovanja u podcastu Joea Rogana. Riječ je o kanadskom borcu koji trenutno nastupa u lethweiju, trenutno najbrutalnijem svjetskom borilačkom sportu. Tamo je postao jedna od najvećih zvijezda, a čini se kako bi tim putem mogao i jedan od najiskusnijih boraca u UFC-u, pobjednik prvog Ultimate Fightera, Diego Sanchez. Leduc je Roganu ispričao kako je izgledao razgovor koji je prije nekoliko dana vodio s Diegom.

"Prije nekoliko dana dobio sam poruku od Diega Sancheza. Rekao mi je 'Dave, više nisam u UFC-u. Ups, možda ovo ne bih trebao pričati.' Ispričao mi je kako mu je istekao ugovor te me je pitao bih li mu mogao organizirati lethwei borbu u World Lethwei Championship promociji", ispričao je Leduc čime je MMA fanovima dao vrlo zanimljivu temu za razglabanje o njoj.

Lethwei je inače sport koji dolazi iz Mjanmara i u toj se državi održavaju najveće priredbe, a najbolji borci su najveće sportske zvijezde u državi. Ono što ga "krasi" su pravila kojih zapravo gotovo da nema. Sport popularno nazivaju "umjetnost devet udova", a posebno je zanimljivo kako su dozvoljeni udarci glavom. Zapravo, čak su i poželjni u što većoj količini. Na šakama se nalaze samo bandaže, a dozvoljeni su udarci nogama, koljenima, laktovima i šakama. Pribrojite tome glavu/vrat i dobit ćete spomenutih devet udova.

Diego Sanchez i UFC za sada nisu komentirali Leducove izjave, a ovo je inače prva informacija o tome kako je legendarni borac bez ugovora. Jedna od njegovih posljednjih javnih izjava bila je ona u kojoj je prozvao Demiana Maiu, a prošlog vikenda je Brazilac jednako uzvratio njemu. Osim toga, posljednjih se dana glasno špekuliralo o borbi Sancheza protiv Emila Meeka. Moguće je kako se sve to događa tijekom Diegovih pregovora o novom UFC ugovoru te da je možda tijekom njih došlo do problema. Ipak, više ne možemo znati dok se ne izjasne UFC i Diego pa možda čak i spomenuta lethwei organizacija.

Linker
02. listopad 2024 01:05