UFC

Derrick Lewis: ‘Moje hrvanje i kondicija će me dovesti u kasnije runde protiv Spivaka ako bude trebalo‘

Derrick Lewis

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ukoliko u subotu ne uspije pobijediti, to će mi biti četvrti poraz u nizu što bi mu moglo napraviti ozbiljne probleme u karijeri

Derricka Lewisa ovog vikenda čeka jedan dosta težak izazov. Sergei Spivak će preko njega pokušati izboriti svoju poziciju unutar top 10 na službenoj rang ljestvici, a trenutno je povezao dvije odlične pobjede nokautima. Jedna je protiv Grega Hardyja, a druga protiv Augusta Sakaija, a obje su bile prošle godine.

S druge strane, Lewis nije u dobroj situaciji. Tri poraza u posljednja četiri nastupa nisu nešto što sedmorangirani borac u svojoj kategoriji smije imati, a u sva tri je završen. Pobijedili su ga Ciryl Gane, Tai Tuivasa i Sergei Pavlovich, dok je Lewis slavio samo protiv Chrisa Daukausa.

Svjestan je Lewis svoje situacije te izgleda da se ozbiljnije primio posla, a ranije ovog mjeseca je objavio fotografiju na kojoj izgleda da je skinuo dosta kilograma, no je li uistinu tako, vidjet ćemo u subotu. No, također je svjestan da mu je pobjeda protiv Spivaka imperativ:

‘‘Želim izbrisati okus poraza iz svoje posljednje borbe i vratiti se na pobjedničke staze. Čak i ako budem morao ići u kasnije runde, uistinu vjerujem da će me moja kondicija i hrvanje dovesti do tamo. Ne zanima me tko mi je protivnik i kakva će biti borba. Jedino što me zanima je nokaut‘‘, prenosi MMA News.

Ukoliko izgubi i od Spivaka, bit će definitivno sigurno da su najbolji dani iza Lewisa. Četiri poraza u nizu nikako ne bi izgledali dobro, tako da je subotnja borba od velike važnosti za njega.

Pobjedu definitivno neće odnijeti lako jer ga čeka čak deset godina mlađi protivnik koji ima pet pobjeda u posljednjih šest mečeva. No, Lewisa se nikad ne smije otpisivati jer jednim udarcem može srušiti svakog borca u teškoj kategoriji.

Linker
01. srpanj 2024 13:10