UFC

Derrick Lewis: ‘Bude li se borio kao inače, Ngannoua ću nokautirati u prvoj razmjeni udaraca‘

Derrick Lewis
 Screenshot (youtube, Ufc)
Sve se više čini kako će se Derrick Lewis uskoro okušati protiv Francisa Ngannoua u borbi za titulu

Ako se ostvare najave Derricka Lewisa, on bi ovog ljeta trebao biti protivnik Francisa Ngannoua u prvoj obrani titule prvaka teške kategorije, koju je "Predator" krajem ožujka oduzeo Francisu Ngannouu. To je zapravo i za očekivati, kada vidimo kako teku "pregovori" UFC-a i Jona Jonesa, koji bi ipak bio njihov prvi izbor po pitanju protivnika za Francisa. No, Jones i promocija daleko su od dogovora, tako da će nokauter iz Houstona u tom slučaju pokušati iskoristiti svoju drugu priliku za osvajanje titule.

Kakvu bismo borbu mogli gledati, teško je zaključiti. Već kad su se u srpnju 2018. godine sastali na UFC 226 priredbi, očekivala se vrhunska akcija, da bi se na kraju dobila jedna od najpasivnijih teškaških borbi u UFC povijesti. Lewis vjeruje kako se tako što ne može ponoviti.

"Bit će to zabavna borba, obojica smo iz prve puno naučili. Isto tako, obojica smo itekako napredovali, tako da ne sumnjam da će borba biti dobra. Previše rundi je ugovoreno za tu borbu. Bit će to pet rundi, tako da sigurno neće doći do uspavanke. Pet rundi mahanja i udaranja te će biti zanimljivo to vidjeti. Ja sam uzbuđen", najavio je borbu Lewis u razgovoru s Arielom Helwanijem, unutar kojeg je zapravo otkrio kako mu je borba ponuđena te kako se čeka Ngannoua da odabere datum.

Put do pobjede naravno vidi nokautom i to ne skriva. Uostalom, riječ je o vlasniku najviše pobjeda nokautom u UFC povijesti pa ništa drugo ne može niti očekivati. No, postavlja se pitanje kad smatra da bi se to moglo dogoditi.

"Sad ću reći kako će se to dogoditi već u prvoj izmjeni, nokautirat ću ga u prvoj izmjeni udaraca. Umalo sam to napravio i Curtisu Blaydesu, no on je sjeo na bicikl i pobjegao. Osjećam to u svom srcu, posebno ako uđe u borbu kao što je ulazio protiv nekih drugih boraca, posebno ako bude kao u borbi protiv Rozenstruika. Ako se protiv mene pokuša boriti na isti način, nemam sumnje kako ću uspjeti u tome", dodao je "Black Beast".

Za razliku od Ngannoua, čija brada za sada nije baš niti previše testirana, Lewis je do sada primio puno udaraca u karijeri, a četiri puta je i završen putem udaraca. To su mu napravili Matt Mitrione, Shawn Jordan, Mark Hunt i Junior Dos Santos. Ipak, uvjeren je kako može izdržati ono što Ngannou servira, dok je isto tako siguran da Kamerunac neće ostati na nogama ukoliko ga on pogodi. U svakom slučaju, smiješi nam se okršaj dva sjajna teškaša s pravim bombama u rukama.

Linker
02. srpanj 2024 22:54