UFC

Demolidor Pereira otkrio kako je za velter kategoriju skidao s teškaške težine

Michel Pereira
 Instagram
Michel Pereira bio je najveći favorit UFC Fight Nighta 158 održanog prošlog vikenda u Vancouveru. No, brazilski velteraš to nije opravdao. Unatoč sjajnoj prvoj rundi, već početkom druge ga je izdala kondicija te je to iskoristio Tristan Connelly došavši tako do velike pobjede.

Već kad je u petak došao na vaganje s pola kilograma iznad granice velter kategorije (77 kg), bilo je jasno kako je Michel Pereira imao velikih problema. Naime, pola kilograma višak je koji se ne uspijeva skinuti tek ako si svoje tijelo doveo do krajnjih granica. Tako je vjerojatno i bilo kod ovog brazilskog borca. Na kraju mu se to naplatilo u borbi. Odradio je sjajnu prvu rundu, u kojoj je izvodio akrobacije, a već kod predstavljanja otplesao je breakdance. No, početkom druge runde jednostavno je nestao iz borbe i zapravo je bio laka žrtva Tristanu Connellyju na putu do pobjede karijere.

Vidno razočarani Pereira fanovima na Instagramu je objasnio što se dogodio. I to u komentarima na svoju vlastitu objavu. Naime, osjetio se dužan odgovoriti fanovima koji su se pitali što se dogodilo. A ono što je otkrio je zabrinjavajuće. Nije rekao koliko dana prije borbe, no naveo je kako je skidao s 94.5 kilograma, što je čak i preko granice poluteške kategorije. Ukratko, Pereira je priznao da hoda kao teškaš. Neke druge okolnosti također mu nisu išle na ruku.

"Ljudi, puno loših stvari se dogodilo. Nisam se umorio zbog stvari koje sam radio, nego zbog velikog broja kilograma koje sam skidao. Skidao sam 17.5 kilograma i to sam, bez ikoga da mi pomogne. Moj kolega je imao problema s vizom i nije bio tamo. Svi ostali imali su nekoga da im pomogne, ja sam tamo bio sam. Nije to neka izlika, no ja sam inače borac koji raste kako runde prolaze, a ovdje se moje tijelo ugasilo početkom druge runde", napisao je.

Onda se okrenuo svom stilu borbe koji su mnogi kritizirali i koji su isti naveli kao vjerojatni razlog njegovog poraza. Ti isti smatraju kako sad nastupa na najvišoj razini i da si tako što je smije dozvoliti. Tako što se, ako je vjerovati Michelu, ipak neće dogoditi.

"Borim se za vas, da vam priuštim show. Tražim samo više podrške, a manje kritika. Borim se na ovaj način da bih sport učinio zabavnijim. Današnji borci misle samo o pobjedama koje će ostvariti dosadnim nastupima i zbog toga je sport u padu. Želim fanove koji gledaju moje borbe učiniti sretnima. Ovog puta su se dogodile stvari koje su dovele do mog poraza, no izgubio sam od samog sebe. Vratit ću se još bolji i pokazat ću vam kako imam kondicije za boriti se tri runde bez problema", dodao je.

Prije dolaska u UFC, borac nadimka Demolidor bio je pravi svjetski putnik. Borio se u Brazilu i Aziji te u srpskom SBC-u čiji je bio prvak velter kategorija, a od prvog je nastupa postao ljubimac MMA fanova koji prate tu promociju. Nikad nije imao svoj stalni tim niti stalnog trenera, a za rijetko koju borbu se uspio ozbiljnije pripremati jer ih je većinu prihvaćao dva ili tri tjedna prije održavanja te je često odlazio s jedne borbe odmah na drugu. Tako je ovaj 25-godišnjak odradio već 33 borbe (23-10, 1-1 UFC). Unatoč takvom stilu života i karijere uspio je doći do UFC-a. Ako tu namjerava što dulje ostati, možda bi se ipak trebao malo uozbiljiti. Barem po pitanju toga da si ne dozvoli dolazak bez "cornermana" na borbu.

Linker
27. lipanj 2024 20:13