UFC

Deiveson Figueiredo u izrazito kompetitivnom meču pobijedio žilavog Marlona Veru, smatra da treba napasti naslov

Deiveson Figueiredo

 LEANDRO BERNARDES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Brazilac je ovom pobjedom vjerojatno u uskom krugu sljedećih izazivača za UFC-ovu bantam titulu

Na red je došao dugo iščekivani obračun u bantam kategoriji između Marlona "Chite" Vere (24-9-1) i Deivesona "Daica" Figueiredoa (23-4-1).

Ekvadorac je u prošlom nastupu izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Seana O‘Malleyja u bitci za bantam naslov na UFC-u 299 početkom ožujka, a "Daico" se nalazi u nizu od dvije vezane pobjede nad Robom Fontom i Codyjem Garbrandtom kojeg je pobijedio "rear naked chokeom" na sada već povijesnom UFC-u 300. "Chito" je imao prednost u visini i rasponu ruku, a bivši dvostruki prvak u muha kategoriji Figueiredo je imao zadaću da pazi na distancu i domet žilavog Vere.

Prva runda započela je odmjeravanjem u distanci, a sredinom runde Brazilac dolazi u gornju poziciju dok je "Chito" pokušavao nanijeti štetu iz donje pozicije. Na kraju runde "Daico" dolazi do drugog uspješnog rušenja.

Vera na početku druge runde pokušava zavarati svog protivnika "lažnim" nožnim udarcima, ali Brazilac je očito na vrijeme shvatio taktiku.

Na početku treće runde "Daico" pokušava uhvatiti "single leg" no Vera se uspješno othrvao. Nakon toga Brazilac spaja dobru "jedan - dva" kombinaciju. Kompetitivnost je na nivou, a kraj runde donosi sveopće uzbuđenje.

Sudci na kraju su kao pobjednika proglasili Deivesona Figueiredoa, a Vera je bio vidno razočaran. Ovim je Brazilac zasigurno upisao jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

Linker
07. rujan 2024 03:53