UFC

Darren Till više nije dio UFC-a? Nakon niza loših rezultata otpušten iz najjače promocije

Darren Till
 

 Scott Garfitt/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘UFC Roster Watch‘‘ je vijest prenio na svom Twitter profilu, a radi se o Algoritmu koji prati s kojim borcima je UFC raskinuo suradnju

Darren Till je poražen u pet od posljednjih šest mečeva, tako da je svima bilo jasno da to više nije onaj stari borac. Nekada ga se smatralo ponajvećim potencijalom velter kategorije i najboljim britanskim UFC borcem, no nakon gubitka u meču za pojas velter kategorije od Tyrona Woodleyja, sve je krenulo nizbrdo.

Osim poraza u borbi za titulu, Jorge Masvidal ga je teško nokautirao samo nekoliko mjeseci kasnije, a tada Till odlučuje napraviti neke promjene. Prva stvar je bila promjena kategorije, a u tom mu se trenutku srednja kategorija činila kao pametan potez. Kasniji mečevi su pokazali upravo suprotno, te u srednjoj oma samo jednu pobjedu i to podijeljenom sudačkom odlukom protiv Kelvina Gasteluma.

Nakon toga ponovno tri poraza, od čega dva prekidom. U trenutno posljednjem nastupu ga je ‘‘submissionom‘‘ svladao Dricus Du Plessis, a više od godinu dana prije toga i Derek Brunson. Noćas je dobro poznati algoritam ‘‘UFC Roster Watch‘‘ na Twitteru objavio kako Darren Till više nije dio UFC-a.

S obzirom da se Till i njegov tim nisu oglasili oko ovoga, vijest treba uzeti s dozom rezerve. Nakon posljednjeg poraza Till je rekao kako to nije njegov oproštajni govor i da ne namjerava stati, a i Dana White je izjavio kako unatoč lošim rezultatima, Tillova vrijednost nije pala.

Ako pogledamo njegove posljednje mečeve, nije toliko čudno ako je UFC odlučio završiti suradnju s posrnulim Tillom. Spominjalo se i da želi prijeći u PFL, no to je sve na razini glasina te ništa od toga nije službeno. Ostaje nam samo pričekati da se Till ili njegov menadžment oglase oko ove objave.

Linker
24. lipanj 2024 05:54