UFC

Dariush o UFC-ovoj ‘P4P‘ ljestvici: ‘Zašto Leon Edwards nije prvi u poretku? Ne razumijem tu ljestvicu‘

Beneil Dariush (lijevo) i Helen Yee (desno)

 Screenshot (youtube, Helen Yee Sports)
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije progovorio je o nekim aktualnim temama

Strašan meč u UFC-ovoj lakoj kategoriji čeka nas 6. svibnja (peti mjesec) ove godine. Beneil Dariush odmjerit će snage s Charlesom Oliveirom, a pobjednik te borbe vjerojatno će postati sljedećim izazivačem za titulu u lakoj kategoriji.

Beneil Dariush u taj meč ulazi nakon osam pobjeda zaredom i mnogi smatraju da je ‘‘title shot‘‘ zaslužio čak i prije ove borbe protiv Oliveire. UFC ga iz nekog razloga ignorira, a Makhachev je prvu obranu pojasa upisao protiv Alexandera Volkanovskog, prvaka perolake kategorije.

Mogao je Dariush po uzoru na neke prijašnje izazivače na pojas jednostavno čekati sa strane i inzistirati na prilici da napadne pojas, ali ovaj borac iranskih korijena jednostavno nije takav tip osobe i borca. Pristao je Dariush na jako težak meč u kojem može puno toga izgubiti, dok će u slučaju pobjede dobiti ono što je već i zaslužio. U razgovoru s Helen Yee, Dariush je istaknuo kako se nada da ga UFC neće opet ignorirati, ako porazi i Oliveiru.

‘‘Poprilično sam siguran da ću dobiti ‘title shot‘ nakon što porazim Charlesa (Oliveiru). Ne vidim kako bi me opet zaobišli. Borci govore da zaslužujem napad na titulu, fanovi to govore, a sada i mediji to govore. Svi to vide i ne znam što drugo preostaje za mene nakon toga.‘‘, rekao je Beneil.

U nastavku razgovora s Helen, Dariush se osvrnuo na meč između Volkanovskog i Makhacheva. Beneil je istaknuo kako je u mnogim najavama te borbe opisao da će se borba odviti upravo tako kako se i odvila. Pohvalio je Dariush stojku Islama Makhacheva, ali dodao je kako uočava neke pogreške kad se radi o vještinama u parteru i planira ih iskoristiti ako dođe do borbe.

Meč između Volkanovskog i Makhacheva UFC je reklamirao kao borbu za najboljeg ‘‘pound-for-pound‘‘ borca u promociji. Makhachev je pobijedio, a Volkanovski je ipak zadržao prvo mjesto, al samo nakratko. Povratkom Jona Jonesa, Volkanovski je skliznuo na drugo mjesto, a Makhachev na treće. Yee je pitala Dariusha što misli o tom poretku.

‘‘Ta ljestvica je proizvoljna, onakva kakvom ju želite. Zašto Leon Edwards nije prvi na toj ljestvici? Usman je nekoć bio prvoplasiran na toj ljestvici, a Edwards ga je dvaput porazio. Ne razumijem kako ta ljestvica funkcionira i stoga neću previše govoriti o njoj. Mislim da je Jon Jones broj jedan, a nije me naročito briga tko slijedi iza njega.‘‘, pojasnio je Dariush.

Mnogi se vjerojatno i slažu s njegovim pogledom na taj poredak, a Dariushov kompletan razgovor s Helen Yee pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
03. srpanj 2024 11:39