UFC

Dariush kritizirao Makhacheva zbog prozivanja Edwardsa: ‘Ne razumijem te ljude koji bježe u druge kategorije a imaju pojas‘

Dariush i Makhachev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
U UFC-u je prisutan svojevrstan trend da se odmah prilikom osvajanja pojasa u jednoj kategoriji počne prozivati prvak iz druge i tražiti meč s njim

Jedan od boraca za kojeg se mnogi slažu kako je zaslužio napasti titulu jest Beneil Dariush, no UFC za njega ima nešto drugačije planove. Kako god, uskoro će dobiti priliku okušati se protiv bivšeg prvaka Charlesa Oliveire, a ako i taj test prođe, nitko ga više neće moći osporavati.

Prvak lake kategorije Islam Makhachev se u trenutno posljednjem nastupu borio protiv prvaka perolake kategorije, a nedavno je prozvao i prvaka velter kategorije te tako nastavio sve popularniji trend prozivanja prvaka iz drugih kategorija. To nikako ne sjeda Dariushu koji ga je optužio da bježi:

‘‘Ja to ne razumijem. Ono, što je s obranama titule? Ne razumijem što mu se događa. Možda mu je teško skidati na 70 kg i jednostavno si je rekao da ide u velter opustiti se. Ja to stvarno ne razumijem. Mislim da se mora fokusirati na svoju diviziju. U našoj kategoriji ima puno dobrih boraca… Ne razumijem zašto pokušava bježati u druge kategorije‘‘, rekao je Dariush za Submission Radio.

‘‘Netko mi je to pokazao i samo sam prevrnuo očima. Ne znam što je u glavama takvih ljudi. Ali razumijem. Toliko si se namučio da dođeš do tog pojasa i sada ga ne želiš izgubiti. Ali to je način da se kategorije održe aktivnima. Puno je boraca koji čekaju pred vratima. No, Islam u svojim borbama uvijek ima veliku prednost u snazi nad protivnicima. U velteru to ne bi imao‘‘, dodao je.

Dariush je ovdje u potpunosti u pravu. Zamislite samo kakva bi zbrka nastala kada bi sad svi prvaci svaki meč željeli prvaka iz neke druge kategorije, dok ih u njihovoj kategoriji čeka pet i više potencijalnih izazivača.

Linker
02. srpanj 2024 08:41