UFC

Daniel Cormier reagirao na optužbe da je pristran: ‘Što sam pozitivno mogao reći o Danu Hookeru?‘

Daniel Cormier

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Umirovljeni borac i trenutni komentator UFC priredbi, našao se na meti određenih kritika

Bivši UFC-ov prvak teške i poluteške kategorije Daniel Cormier, u posljednje vrijeme na meti je kritika kada je u pitanju njegov komentatorski posao. Naime, određen broj fanova, ali i boraca, smatraju kako je DC često pristran. Kritike su postale sve glasnije nakon proteklog vikenda i borbe Islama Makhacheva protiv Dana Hookera.

Dagestanac je timski kolega i veliki prijatelj Daniela Cormiera, a jedan od najglasnijih kritičara Daniela Cormiera nakon te borbe, bio je Justin Gaethje. Drugorangirani izazivač UFC-ove lake putem Twittera se raspravljao s Cormierom, a u razgovoru za medije uoči UFC 268 priredbe, ‘‘Highlight‘‘ je objasnio pozadinu sukoba.

‘‘Da, pobjeda Makhacheva bila je impresivna. Nije dobro za Dana Hookera, upao je kao kasna zamjena i nije prošao puni kamp za Islama. To se dogodilo u borbi. Cormier je bio nevjerojatno pristran. Na kraju dana, ja volim Cormiera, no osjećao sam da je moj posao te noći bio da objavim ‘tvit‘ i prozovem ga, jer tako sam gledao na tu situaciju. Izuzev toga, nije bitno. Mislim da je on svjestan da mora biti nepristran kada radi taj posao i nadam se da mu je to bitno.‘‘

Daniel Cormier osvrnuo se na navode da je pristran, a sve je detaljnije objasnio putem Debate DC emisije.

‘‘Kako ja mogu biti pristran prema Islamu? Što sam pozitivno mogao reći o Danu Hookeru u toj borbu. Nema pristranosti kada je borba čisto jednostrana. Nemam problema razgovarati o ovome. Mislim da se radi o apsurdu i uopće se ne slažem s otpužbama. Radio sam borbe Khabiba Nurmagomedova, Lukea Rockholda, Derona Winna i Islama Makhacheva. Mislim da sam bio pravedan prema njihovim protivnicima. Ja sam profesionalac i koliko god da volim svoje timske kolege, razumijem da se moram izdvojiti iz toga dok radim komentatorski posao. Gledajte, ako vas ne kritiziraju, onda ne obavljate odličan posao.‘‘, zaključio je Cormier.

Linker
05. srpanj 2024 07:49