UFC

Daniel Cormier: Nikada neće biti mira između mene i Jona Jonesa

Daniel Cormier i Jon Jones
Daniel Cormier i Jon Jones su kroz godine stvorili jedno od najvećih rivalstava u povijesti slobodne borbe. U najavi nove ESPN-ove emisije Cormier je izjavio kako se njih dvoje nikada neće pomiriti.

Cormier za tjedan dana, 17. kolovoza, brani svoju titulu prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića na UFC 241 priredbi u Anaheimu. Uoči borbe ESPN+ će emitirati posebno izdanje emisije E:60 posvećeno Cormierovoj borilačkoj karijeri. U centru najave za emisiju njegov je neprijateljski odnos s Jonesom.

"Ne sviđa mi se Jones. Nikada nismo voljeli jedan drugog i ako vam netko kaže bilo što drugačije, to je laž", kazao je Cormier.

Žestoko rivlastvo između Cormiera i Jonesa razvilo se nakon serije incidenata u kolovozu 2014. kada su prvi put upareni za međusobni dvoboj na UFC 178 priredbi. Incidenti uključuju njihovu tučnjavu u predvorju MGM Granda u Las Vegasu kao i verbalno prepucavnje pred EPSN-ovim kamerama nakon toga.

Cormier je tada rekao kako želi Jonesu pljunuti u lice na što je UFC-ov prvak poluteške kategorije odgovorio kako bi ga "doslovno ubio" kada bi ovaj to zaista napravio.

"Kada vam čovjek kaže da će vas ubiti, tu nema mira. Uvijek će biti ovako", dodao je Cormier.

Jones i Cormier su se do sada borili dva puta. Nakon otkazanog susreta na UFC-u 178 rukavice su prvi put konačno ukrstili na UFC 182 priredbi gdje je Jones slavio jednoglasnom odlukom nanijevši Cormieru prvi poraz u karijeri. Revanširali su na UFC-u 214 i Jones je tada slavio nokautom, ali mu je pobjeda kasnije poništena zbog pada na doping testu.

Treća borba Cormiera i Jonesa aktualna je tema i oba borca su potvrdila kako su spremni na novi meč ako im UFC ponudi dovoljno novaca, iako nije sigurno hoće li se u tom slučaju borba održati u poluteškoj ili teškoj kategoriji.

Linker
25. lipanj 2024 17:38