UFC

Dana White zauvijek otpisao Francisa Ngannoua: ‘On se više nikada neće boriti u UFC-u‘

  Dana White   

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Morat će pregovarati s drugim MMA organizacijama

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare povodom borbe za pojas teške kategorije između Jon Jonesa i Ciryla Ganea UFC-ov predsjednik Dana White odgovorio je na zanimljivo pitanje o ponovnoj mogućoj suradnji s bivšim prvakom Francisom Ngannouom. Iako su mnogi možda zamišljali kako ćemo jednoga dana gledati Ngannoua kako se ponovno bori za titulu, to ipak neće biti scenarij.

"Ne. Pregovarali smo s njime godinama. Gotovo je, ta priča je završena. On se više nikada neće boriti u UFC-u."

Nekoliko minuta kasnije Dana White je htio još jače potvrditi ono što je maloprije rekao, jer je ipak poznato kako on nikada ne kaže nikada i da uvijek ostavi vrata barem malo otvorena za bilo kakve suradnje.

"Istina, nikada ne kažem nikada, ali ovaj put je stvarno nikada. Pokušali smo." - zaključio je konačno White.

U siječnju (1. mjesec) ove godine, kada je Dana White najavio borbu između Jonesa i Ganea, tada je također objavio kako je Francis Ngannou postao slobodan agent i kako su svi pregovori s njime propali, čime je završila njihova suradnja koja traje još od 2016. godine. Ngannou je trenutačno u pregovorima za boksački meč protiv Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Naglasio je kako je povratak u MMA i dalje dio njegovog plana, ali izgleda kako to neće biti unutar UFC-a.

Mnoge organizacije bi vrlo rado dovele u svoje redove borca kao što je Francis Ngannou. On je iz UFC-a otišao kao prvak, za razliku od mnogih drugih koji odlaze nakon niza poraza. Iz UFC organizacije su već najavili kako je idući na redu u borbi za pojas bivši prvak hrvatskih korijena Stipe Miočić, iako to još ništa nije službeno.

Linker
24. lipanj 2024 07:12