UFC

Dana White stao je na Masvidalovu stranu: ‘Ako spominjete njegovu obitelj, naravno da će to učiniti‘

Colby Covington, Dana White i Jorge Masvidal

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov predsjednik osvrnuo se na nedavni sukob Masvidala i Covingtona

Drugom polovicom proteklog mjeseca, Jorge Masvidal inicirao je incident koji je podijelio MMA javnost. ''Gamebred'' je na ulicama Miamija, točnije ispred restorana, fizički nasrnuo na Colbyja Covingtona, pogodio ga je dvaput šakom u ulice, izbio mu je zub i oštetio skupocjeni Rolexov sat prilikom sukoba.

Dva dana kasnije Masvidal je priveden zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i vjerojatno će biti suočen s kaznenom prijavom. Moguća zatvorska kazna seže do čak 15 godina zatvora, ali teško će Masvidal završiti tako dugo iza rešetaka, odnosno upitno je hoće li uopće morati u zatvor.

U svakom slučaju, radi se o popriličnom teškom incidentu za jednog profesionalnog borca. Neki su ga podržali jer je Covington uistinu pretjerivao s uvredama, no postoje i oni koji smatraju da je Masvidal imao 25 minuta u kavezu da se obračuna s Colbyjem, ali borbu je uvjerljivo izgubio.

Službeno stajalište UFC-a nije bilo poznato po tom pitanju, a sada se napokon oglasio Dana White, predsjednik UFC-a. Dana je gostovao u ''The Pat McAfee Showu'' i tamo je dobio priliku izraziti nešto što je zapravo njegov osobni stav.

''Ovo konstantno govorim, nasilje ne opravdam niti u jednoj formi, niti želim da se moji borci obračunavaju na ulici. Ali s druge strane, kad pričate o tipu poput Jorgea Masvidala, a zatim spominjete njegovu obitelj, tada to odlazi na jednu posve drugu razinu. Ako pričate o tuđim obiteljima i na izlasku ste iz restorana, bolje budite pripremljeni za tipa poput Jorgea Masvidala. Je li itko šokiran jer je Masvidal to učinio nakon što je Colby pričao sranja o njegovoj ženi i djeci? Naravno da će on (Masvidal) to učiniti.'', započeo je White, a zatim je dodatno pojasnio.

''Morate razumjeti da su oni nekoć zapravo bili prijatelji i trening partneri te stoga znaju privatne detalje jedan o drugome. Postoji nešto što se zove je**ni muški kod. Mnogo ovih mlađih, šašavih današnjih tipova ne znaju ništa o tome, ali morat će naučiti.'', dodao je White.

Dakle, UFC-ov predsjednik očito je zauzeo Masvidalovu stranu te smatra kako je Covington pretjerao sa svojim izjavama. Ono što White ne podržava jeste činjenica da se Covington služio privatnim detaljima o kojima ima spoznaje još iz doba dok je bio prijatelj Jorgea Masvidal.

White se ipak ogradio izjavom kako ne podržava nasilje, ali neke bitne stvari UFC-ov predsjednik zaboravlja. Upravo on i njegova promocija su stvorili ovakvu osobnost Colbyja Covingtona. Naravno, sam ''Chaos'' snosi najveću odgovornost za svoje postupe, ali u više navrata Covington je isticao kako su mu prijetili otkazom jer nije bio dovoljno zanimljiv. Iz takvih prijetnji od strane promocije, izrodio je Colby Covington kakvog danas poznajemo.

Nameće se pitanje zašto promocija poput UFC-a nije mogla publiku zainteresirati za borca kao što je Colby, samo na temelju njegovih vještina. Na koncu, radi se o nevjerojatno dobrom borcu.

Linker
05. srpanj 2024 22:48