UFC

Dana White poručio Cejudu: 'Brani pojas u muha kategoriji ili ćemo ti ga oduzeti'

Henry Cejudo
 Instagram
Dana White je otkrio kako bi iduća borba Henryja Cejuda trebala biti u muha kategorije, protiv Josepha Benavideza. UFC-ov prvak zapravo nije obavezan to odraditi, ali u suprotno bi se morao odreći svog "triple C" statusa, odnosno napustiti jedan od svoja dva pojasa.

Iako se čini da bi Henry Cejudo htio braniti pojas bantam kategorije, koji je proljetos osvojio pobijedivši Marlona Moraesa, njegov put ipak će morati biti malo drugačiji. "Triple C" bit će poslan nazad u svoju primarnu kategoriju, jer ga tamo čeka pravi izazivač. To je potvrdio i njegov poslodavac.

"Trenutno imamo neke planove u bantam kategoriji. Cejuda bismo voljeli vidjeti u obrani titule muha kategorije protiv Josepha Benavideza. Benavidez je spreman i samo čeka. Ako Henry nije u stanju braniti tu titulu, neka napusti jedan od pojaseva", otkrio je Dana White u razgovoru s novinarima.

"Da, on mora braniti tu titulu. Bantam trenutno nema izazivača, ali imamo u planu neke borbe preko kojih ćemo ga dobiti. Cejudo do tada ima posla u drugoj diviziji", dodao je predsjednik UFC-a.

Cejudo je titulu muha kategorije obranio u siječnju, kad je savladao TJ-a Dillashawa. Nakon toga nije previše spominjao opcije u toj kategoriji, posebno nakon što je osvojio i onu u bantamu. Sigurno je lijepo kad moraš skinuti četiri i pol kilograma manje nego inače, no čini se kako će se za idući borbu ipak morati vraćati na 57 kilograma.

Linker
02. srpanj 2024 19:53