UFC

Dana White podijelio ukupno šest bonusa: Prekaljeni veterani dobili bonus za borbu večeri, Pereira također nagrađen

Cub Swanson (lijevo) i Andre Fili (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Fanovi smatraju kako su Diego Lopes i Dan Ige zakinuti za bonus koji su zaslužili

UFC 303 event bio je zamišljen kao ponajveći UFC-ov ovogodišnji event. Conor McGregor trebao se vratiti nakon gotovo pune tri godine izbivanja iz sporta, a ne sumnjamo da bi Irac ponovno rušio rekorde i postizao nevjerojatne brojke po pitanju prodanih ulaznica, prijenosa itd.

Nažalost, McGregor nije mogao nastupiti zbog ozljede i njegov meč protiv Michaela Chandlera ipak nije bio dio UFC 303 priredbe. Osim glavne borbe večeri, ogromne probleme trpila je i sunaslovna borba večeri. Brian Ortega i Diego Lopes bili su posljednji odabir za ‘‘co-main event‘‘, ali Ortega je na sam dan priredbe otkazao nastup. Srećom, Dan Ige spasio je stvari i uskočio je četiri sata prije održavanja borbe.

U globalu, UFC 303 definitivno neće biti jedan od većih i boljih evenata u ovoj kalendarskoj godini. Mečevi ‘‘main carda‘‘ poprilično su podbacili, a ‘‘prelimsi‘‘ također nisu bili pretjerano spektakularni i nezaboravni.

No, pamtit će se nova pobjeda Alexa Pereire nad Jirijem Prochazkom, junački potez Dana Igea, kao i nove pobjede velikih talenata, Paytona Talbotta i Joea Pyfera. Michelle Waterson službeno se umirovila na ovom eventu, a prema navodima Dane Whitea, Andrei Arlovski također je odradio posljednji nastup u UFC-u.

Dakle, nekih upečatljivih trenutaka ipak je bilo, a bilo je i nastupa vrijednih dodatnog bonusa. Dana White odlučio je nagraditi ukupno šest aktera ove priredbe.

Cub Swanson i Andre Fili pokupili su bonus za najbolju borbu večeri. Dva prekaljena veterana odradila su tri jako uzbudljive runde nakon čega je meč otišao u sudačke ruke. Andre Fili slavio je podosta kontroverznom sudačkom odlukom, a osim pobjede, Fili kući nosi i dodatnih 50 tisuća američkih dolara. Cub Swanson također dobiva taj iznos koji će mu poslužiti kao utješna nagrada.

Četiri bonusa podijeljena su za najbolje izvedbe večeri. Alex Pereira požalio se kako nije dobio bonus nakon sjajne pobjede na UFC 300 eventu, ali ovaj put nije ga se moglo zaobići. ‘‘Poatan‘‘ je sasvim zasluženo nagrađen, a bonuse su očekivano dobili Joe Pyfer i Payton Talbott također. Među nagrađenima našla se i jedna žena.

Macy Chiasson tehničkim nokautom u drugoj rundi porazila je opasnu Mayru Bueno Silva. Meč je prekinut zbog ogromne posjekotine na licu Brazilke, a Chiasson je za svoj impresivni nastup zasluženo dobila bonus.

Bilo je spomena kako bi White mogao podebljati iznose bonusa na ovom eventu, ali to se nije dogodilo. Ono što je fanove posebno zasmetalo jest činjenica da su Diego Lopes i Dan Ige preskočeni prilikom dodjele bonusa. Mnogi smatraju kako su oni zaslužili bonus za najbolju borbu večeri, posebno ako se uzmu u obzir sve okolnosti pod kojima je održan taj meč.

Linker
30. lipanj 2024 10:20