UFC

Dana White otkrio fantastične vijesti! UFC radi na ugovaranju borbe između Chimaeva i Covingtona

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov predsjednik pokušat će upariti dvojicu ponajboljih velteraša

Puno je upitnika oko Khamzata Chimaeva i njegove budućnosti, točnije težinske kategorije u kojoj će nastupati. Dana White uoči Khamzatova meča protiv Natea Diaza izjavljivao je kako će Chimaev sigurno biti sljedeći na redu za napad na titulu, u slučaju da pobijedi Diaza.

Nije White računao na pobjedu Leona Edwardsa koji je svrgnuo Kamarua Usmana s trona velter kategorije. Usman će dobiti instantni revanš, a još je manje White računao na to da će Chimaev pasti vagu uoči meča s Diazom. Nate i Chimaev na kraju se nisu niti borili, a Chimaev je prošao kroz Kevina Hollanda koji je uskočio kao zamjena.

Chimaeva su mnogi tada napali da bi trebao preći u srednju kategoriju, jer gornju granicu velter kategorije prekoračio je za 3,40 kilograma. Odlazak u srednju kategoriju sada kad je na korak od napada na titulu nikako ne bi imao smisla i Chimaev će zasigurno dati sve od sebe da se zadrži u velteru barem do napada na pojas ili osvajanje iste.

Prema najnovijim navodima Dane Whitea, Chimaev će vjerojatno trebati još jednu pobjedu prije napada na titulu, ali čeka ga jako zanimljiv meč. UFC-ov predsjednik odrađivao je intervju za ‘‘The Mac Life‘‘, a tamo je potegnuta ideja o ugovaranju meča između Chimaeva i Colbyja Covingtona. Njihov meč poslužio bi kao sunaslovna borba večeri na londonskom eventu koji bi predvodili Usman i Edwards.

‘‘Slažem se s vama. Učinit ću to.‘‘, rekao je White na taj prijedlog, a za Chimaeva je dodao.

‘‘Khamzat se želi boriti u velteru. Dat ću mu još jednu priliku da skine kilažu. Volio bih da taj meč odradi u Engleskoj.‘‘

Dakle, Chimaev i Colby Covington na taj način mogli bi poslužiti i kao rezerve u slučaju da otpadne neko iz meča između Edwardsa i Usmana, a bio bi to i pravi izazov za Chimaeva uoči napada na pojas. Event u Londonu trebao bi se održati u trećem mjesecu sljedeće godine, a čini se kako nas čeka spektakl pri vrhu velter kategorije.

Jedva čekamo službenu potvrdu, ako je naravno bude.

Linker
30. lipanj 2024 00:34