UFC

Dana White oduševljen Jailtonom Almeidom: ‘On će uisitnu biti nešto posebno‘

Jailton Almeida 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Almeida je rekao da mu je plan do kraja godine biti šesti ili sedmi na rang ljestvici, a iduće godine je cilj pojas

Na uistinu spektakularan način je Jailton Almeida protekle subote završio Jairzinha Rozenstruika ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, te je na taj način pokucao na vrata najvećih imena u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Iako je do sada balansirao između poluteške i teške, izgleda da će ipak u teškoj nastaviti putovanje prema samom vrhu.

Almeida je u UFC došao preko DWCS-a 2021. godine, a od tada je u najjačoj promociji nastupio pet puta. U svih pet nastupa je pobijedio prekidom u prvoj rundi, jedino je Shamila Abdurakhimova svladao u drugoj. Ovaj brazilski finišer ekspresno ide prema samom vrhu, a njime je oduševljen u UFC-ov šef Dana White:

‘‘Imam jako visoka očekivanja od ovog klinca. Mislim da će on uistinu biti nešto posebno‘‘, rekao je Dana jučer na press konferenciji.

Almeidu su također pitali što je sljedeće za njega:

‘‘Ja sam jako sretan što sada gledam prema top 10 boraca, a do kraja godine želim biti šesti ili sedmi na službenoj rang ljestvici. Onda sljedeće godine možda napasti titulu o kojoj svi mi sanjamo‘‘, rekao je.

Almeida je uistinu veliki potencijal i pravo osvježenje za tešku kategoriju. Malo je onih koji su sumnjali da nema vještine koje su mu potrebne za sami vrh, no veliko je pitanje bilo hoće li biti fizički deficitaran s borcima u teškoj. Za sada se pokazalo kako se može i više nego nositi s njima, tako da nam ostaje za vidjeti koliko Almeida može.

Nakon pobjede je prozvao Taija Tuivasu koji mu još ništa nije odgovorio, ali sve u svemu je to pametan idući korak za ‘‘Malhadinha‘‘.

Linker
04. srpanj 2024 22:15