UFC

Dana White odbacuje mogućnost ugovaranja ‘najvećeg meča u povijesti ovog sporta‘: ‘Ne, neće se dogoditi‘

Alex Pereira

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik trenutno nema ambiciju upariti svoju ponajveću zvijezdu s prvakom teške kategorije

Puno je nagađanja oko sljedećeg koraka u karijeri Alexa Pereire. Mnoge je iznenadila činjenica da su UFC-ovi čelnici odlučili upariti Magomeda Ankalaeva i Aleksandra Rakića. Pretpostavljalo se kako će Ankalaev biti sljedeći izazivač za pojas u poluteškoj kategoriji, ali Dagestanac mora poraziti i Rakića ako želi napasti titulu.

Podosta neočekivana odluka jer UFC trenutno nema adekvatnijeg izazivača u poluteškoj kategoriji. Mnogi vjeruju kako UFC na ovaj način želi zaštititi Pereiru od meča s borcem koji mu stilski potencijalno ne odgovara, a isto tako vjeruje se kako UFC ima neke druge planove za ‘‘Poatana‘‘.

Jedan od mogućih planova svakako je i napad na treći pojas. Pereira je osvajao titulu prvaka u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, a osvoji li pojas i u teškoj kategoriji, postat će prvim borcem u povijesti koji je osvajao pojas u tri različite težinske kategorije unutar UFC-a.

Njegov trener Plinio Cruz u nedavnom razgovoru za MMA Fighting otkrio je kako ima veliku želju da njegov borac bude uparen s Jonom Jonesom, prvakom teške kategorije.

"Bila bi to megaborba. Mislim da bi to bio najveći meč koji je ovaj sport ikada vidio. Mi svi jako poštujemo Jona Jonesa i smatram da bi to bio odličan meč. Neću reći tko bi pobijedio, tko bi izgubio itd. Borba je borba, a ja mislim da je okršaj dvojice velikih prvaka najbolja moguća borba. Sviđa mi se ta ideja i mislim da će Pereira s vremenom napraviti taj potez. Možda sada nije pravi trenutak jer je teška kategorija ‘zaštopana‘. Jon Jones se mora boriti s Miočićem, a onda je vjerojatno Tom Aspinall na redu. Loviti nešto što se trenutno ne miče nije dobar potez za nas u ovom trenutku.", rekao je Plinio.

Nije tajna da sam Pereira također želi doći do trećeg pojasa i nada se kako će mu se otvoriti ta prilika. Međutim, Dana White jučer je odbacio ikakvu mogućnost meča između Jonesa i Pereire. Gostujući u ‘‘showu‘‘ Pata McAfee, White je upitan hoće li Pereira dobiti priliku boriti se protiv Jonesa.

"Ne!", vrlo direktno i energično odgovorio je UFC-ov predsjednik

Dana i dalje ostaje pri odluci da se bore Jon Jones i Stipe Miočić. Taj meč trebao bi se održati tijekom 11. mjeseca u Madison Square Gardenu, a nakon toga na red bi došao Tom Aspinall kao sljedeći izazivač za pojas. Postoji ipak dobra mogućnost da će se Jones i Miočić povući nakon međusobnog obračuna, a tada bi Tom Aspinall trebao ‘‘partnera za ples‘‘. Možda je upravo to sljedeći Pereirin korak i prilika za treći pojas.

Linker
13. rujan 2024 14:15