UFC

Dana White o lokaciji za meč Conora i Chandlera: ‘Možda to bude ogromni stadion u Londonu‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Knockout Radio)
UFC je u slatkim brigama oko organizacije velikog meča između Conora McGregora i Michala Chandlera

Iz dana u dan, nepoznanice vezane za meč između Conora McGregora i Michaela Chandlera polako prestaju biti nepoznanice, ali UFC jako sporo i postepeno razotkriva detalje. Razlog tome leži u činjenici da niti oni sami vjerojatno još uvijek nisu sigurni oko datuma, ali i lokacije održavanja te spektakularne borbe.

Težinska kategorija također je bila nepoznanica, ali Dana White prije nekoliko dana potvrdio je da će Conor i Chandler odraditi borbu u lakoj kategoriji. Što se datuma tiče, sigurno je da borbu nećemo gledati prije devetog mjeseca, a kad je lokacija u pitanju, White je dao nekoliko informacija.

‘‘Ljudi su me ispitivali gdje će se ta borba održati, a ni mi još uvijek ne znamo. Trenutno radimo na tome. Možda bismo mogli otići na AT&T stadion (dom Dallas Cowboysa), ali za to trebamo baš velii meč. Conor i Chandler bit će treneri u novoj sezoni ‘TUF-a‘, a prvi puta će se ‘TUF‘ emitirati na ESPN-u. Sve to čini borbu još većom i AT&T stadion je jedna od opcija. U utrci su za ugostiti ovu borbu.‘‘, rekao je White za Fanatics View.

Stadion Dallas Cowboysa (NFL) ogromno je zdanje s kapacitetom od 80 tisuća mjesta. Kapacitet je proširiv do 105 tisuća mjesta. UFC tamo još nije gostovao, ali boksači poput Canela Alvareza, Mannyja Pacquiaoa i Errola Spencea Jr.-a boksali su na AT&T-ju. Radi se o stadionu s pomičnim krovom, a meč između Canela Alvareza i Billyja Joe Saundersa privukao je najviše gledatelja kad su u pitanju boksački mečevi na ovom velikom stadionu. Nešto više od 73 tisuće gledatelja svjedočilo je pobjedi Canela.

Osim stadiona u Dallasu, Dana White otkrio je još neke stadione kao realne opcije i time je samo dodatno zagolicao maštu fanovima.

‘‘Kada pričate o borbi ove magnitude, morate uzeti u razmatranje Madison Square Garden (dvorana u New Yorku), Las Vegas u kojem bismo također mogli na stadion, ali i u T-Mobile Arenu. Možda to odradimo i na ogromnom stadionu u Londonu.‘‘, dodao je Dana.

Više je ogromnih stadiona u Londonu, ali Wembley djeluje kao najzanimljivija opcija. Preko 90 tisuća gledatelja moglo bi svjedočiti spektaklu na tom kultnom stadionu, ali vremenske neprilike uvijek su problem s Londonom. Krov na Wembleyju djelomično se može pomicati, ali nedovoljno da prekrije terene. Moguće je prekriti sva sjedeća mjesta, no bilo bi vrlo nezgodno kad bi kiša padala ravno u kavez. Dana White više puta je rekao da se pribojava organizirati event na otvorenom kad je u pitanju Velika Britanija, li tko zna, možda se uspije predomisliti.

Linker
22. rujan 2024 21:23