UFC

Dana White o Jonesovoj pobjedi: ‘Poigrao se s Ganeom kao da se radi o djetetu‘

LAS VEGAS, NEVADA - MARCH 04: Jon Jones fights Ciryl Gane of France in the UFC heavyweight championship fight during the UFC 285 event at T-Mobile Arena on March 04, 2023 in Las Vegas, Nevada. Chris Graythen,Image: 760437551, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Chris Graythen/Getty images/Profimedia

 CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Chris Graythen/getty Images/profimedia
UFC-ov predsjednik nije skrivao svoje oduševljenje izvedbom Jona Jonesa

Pregršt vremena ulagala je MMA javnost u analiziranje meča između Ciryla Ganea i Jona Jonesa. Kako će se Jones nositi s teškašem, hoće li dodatna kilaža i duga pauza utjecati na njega, može li Ciryl Gane braniti pokušaje rušenja, itd.

Ovo su samo neka od pitanja koja su se postavljala, ali odgovore smo dobili u borbi koja je potrajala jedva više od dvije minute. Jones je podsjetio zašto ga smatramo najvećim borcem svih vremena i neokrznut je prošao kroz Ganea.

Nakon što je Gane promašio jedan udarac, Jones je sjajnim tajmingom iskoristio priliku i odveo je borbu u parter. Gane je djelovao poput amatera u donjoj poziciji, ali zasluge pripadaju i Jonesu koji je oduvijek poznat po sjajnoj kontroli iz gornje pozicije. ‘‘Bones‘‘ je ubrzo zaključao ‘‘giljotinu‘‘ i prisilio je Ganea na tapkanje.

Realnost je da smo očekivali daleko više od Ciryla Ganea. Ovako još uvijek nismo dobili neke odgovore po pitanju Jonesa kao teškaša, ali jasno je da ‘‘Bones‘‘ dolazi s opasnim namjerama i ne namjerava biti usputni prolaznik u teškoj kategoriji. Već u prvom meču preuzeo je tron i tamo planira ostati. Dana White zasigurno je oduševljen takvim raspletom, a oduševljenje nije skrivao niti na konferenciji za medije nakon UFC 285 eventa.

‘‘Mislim da apsolutno nitko više neće osporavati da je Jones najveći svih vremena. Ne samo da je najveći poluteškaš, nego izgleda i kao najveći teškaš svih vremena. U nekoliko intervjua uoči borbe izjavio je da će borbu učiniti ‘lakom‘. Mislio sam da je suludo pričati takve stvari, ali on je to uistinu napravio. Poigrao se s Ganeom kao da se radi o malom djetetu. To je nevjerojatno.‘‘ rekao je White okupljenim medijskim predstavnicima.

Reći da je Jones najveći teškaš u povijesti ipak je pretjerana izjava UFC-ovog predsjednika. Tek je jedna borba iza njega i netko poput Stipe Miočića zasigurno ima puno jači argument za status najvećeg teškaša ikad.

Jones će vjerojatno u sedmom mjesecu dobiti priliku obračunati se protiv Miočića, a tada ćemo valjda saznati nešto više o Jonesu kao teškašu.

Linker
02. srpanj 2024 15:01