UFC

Dana White: ‘Nisam zadovoljan Kelvinom Gastelumom, jako me razočarao!‘

Kelvin Gastelum

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov predsjednik poprilično je ljutit zbog novog primjera Kelvinove nediscipline

‘‘Nikada više neću mu dopustiti da se bori u velter kategoriji.‘‘, riječi su Dane White koje je izrekao u 11. mjesecu 2015. godine, neposredno nakon službenog vaganja za UFC 205 event.

Kelvin Gastelum tada se nije niti pojavio na vaganju za svo meč protiv Donalda Cerronea. Ranije u karijeri Gastelum je dvaput padao vagu, a gornju granicu jednom je prekoračio za čak 10 ‘‘pounda‘‘ (4,5 kg). UFC-ovom predsjedniku prekipjelo je nakon svih tih iskaza nediscipline i odlučio je zabraniti Gastelumu nastupe u velteru.

Nekoliko godina Gastelum je proveo u srednjoj kategoriji, upisujući solidne rezultate. Krajem prošle godine, Kelvin se ipak vratio u velter. Uvjerio je Gastelum svoje šefove kako je sada zrelija i discipliniranija osoba, a svoje riječi potvrdio je prošavši vagu uoči meča sa Seanom Bradyjem.

Izgubio je Gastelum taj meč u trećoj rundi, ali ipak je odlučio ostati u kategoriji do 77 kilograma. UFC ga je upario s Danielom Rodriguezom, a meč je bio zakazan za UFC on ABC 6 event koji se sinoć održao u Saudijskoj Arabiji.

Nekoliko dana prije održavanja samog eventa, Gastelum je obavijestio UFC i svog protivnika kako neće uspjeti skinuti kilograme za velter kategoriju. Daniel Rodriguez ponudio je podizanje granice za čak 10 ‘‘pounda‘‘ (4,5 kg), ali Gastelum je rekao kako je i to previsoka granica za njega.

Limit je na koncu postavljen na 185 ‘‘pounda‘‘ (83,91 kg), odnosno, prebačen je u srednju kategoriju. Bila je to granica ispod koje je Gastelum mogao spustiti svoju kilažu, ali naišao je na mnoštvo kritika zbog novog slučaja nediscipline.

Daniel Rodriguez isticao je kako su obavijest o meču dobili 13 tjedana prije samog eventa i ne razumije kako Gastelum nije uspio spustiti kilažu. Pristao je ‘‘D-Rod‘‘ ipak na borbu, ali poražen je jednoglasnom odlukom sudaca.

Jako zanimljiv meč pružila su oba borca, a Kelvin Gastelum po završetku meča odlučio se ispričati UFC-u i Dani Whiteu.

‘‘Dana i Hunteru (Campbellu). Želim biti najbolj mogući zaposlenik ove kompanije. Imam najbolje namjere i volim UFC. Želim zauvijek ostati u UFC, dokle god mogu. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo ovaj tjedan. To je neprihvatljivo, ali pokušat ću se poboljšati. Znam da sam to već rekao, ali nisam savršen. Uvijek pokušavam napredovati, tako je, kako je. Hvala na prilici.‘‘, rekao je Gastelum nakon meča.

Iako je dao sve od sebe da se što srdačnije ispriča, Dana White i dalje je bio ljutit na Kelvina Gasteluma, a svoju razočaranost podijelio je s medijima.

‘‘Nisam zadovoljan Kelvinom Gastelumom u ovom trenutku. Mislim da je tip je pao vagu tri puta u svojoj karijeri (četiri puta ako računamo ovaj slučaj, op.a.). Ovdje imamo dečke koji su prihvaćali mečeve nekoliko dana ili tjedana uoči eventa, hvatali su letove i uspješno su skinuli kilažu, dok Kelvin ne uspijeva to odraditi. Jako razočaravajuće.‘‘, jasan je bio White.

Ono što se sada može očekivati, jest definitivna zabrana nastupa u velter kategoriji. Kelvin Gastelum jednostavno nije pouzdan i skidanje kilaže za velter kategoriju djeluje kao nemoguća misija za njega. Srednja kategorija mora postati njegovo trajno utočište, bez obzira na deficit u fizičkoj veličini. Vjerujemo da će White uistinu zabraniti Kelvinove nastupe u velteru.

Linker
24. lipanj 2024 10:39