UFC

Dana White: ‘Ne, nisam vjerovao da će Pereira imati ovakvu karijeru. Mislio sam da će ga rušiti i uništavati u parteru‘

Alex Pereira

 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik imao je slično mišljenje kao gotovo kompletna MMA zajednica

Dvije i pol godine trebao je Alex Pereira kako bi izgradio karijeru dostojnu UFC-ove Kuće slavnih, dostojne mjesta među najvećim borcima u povijesti ovog sporta.

Pereira je u 11. mjesecu 2021. godine debitirao pod okriljem UFC-a, a organizaciji se priključio kao nekadašnji osvajač pojaseva u dvama različitim kategorijama unutar Glory organizacije. Pereira je bio na glasu kao ponajbolji svjetski kickboksač i mnogi su s nestrpljenjem iščekivali njegove mečeve unutar UFC-a.

Pretpostavljalo se kako će predstavljati veliku prijetnju dok se borba odvija na nogama, ali mnogi su bili skeptični po pitanju hrvanja i vještina u parteru.

No, dvije i pol godine nakon debija, nitko više nije skeptičan. Alex Pereira ne samo da parira najboljim svjetskim borcima, nego ih uvjerljivo pobjeđuje, najčešće brutalnim nokautima. Osam pobjeda u devet nastupa ostvario je Pereira, a ponovio je ono što je napravio u Gloryju. Osvojio je Pereira titulu prvaka u dvije različite težinske kategorije i etablirao se kao jedan od najvećih sportaša u povijesti borilačkih sportova.

Osim vrhunskih rezultata, Pereiru prati karizma kojom je osvojio srca borilačkih fanova diljem svijeta. ‘‘Poatan‘‘ je danas ponajveća svjetska MMA zvijezda i UFC je apsolutno pogodio dovođenjem Pereire pod svoje okrilje. Međutim, Dana White priznaje kako nije vjerovao da će dobiti ovakvog borca.

‘‘Nevjerojatno, zar ne? Ne, nisam mislio da će ostvariti sve ovo, posebno kad imamo tipa koji dolazi iz kickboksa. On je imao dugu kickboksačku karijeru i došao je kod nas u nešto starijoj dobi (34 godine imao tijekom debija). Mislio sam da će njegova karijera ići posve suprotnim smjerom. Vjerovao sam da neće dobro proći. Rušit će ga, uništavat će ga u parteru i završavat će ga ‘submissionima‘. Koliko sam samo bio u krivu!.‘‘, rekao je White na konferenciji za medije, a zatim je pohvalio Alexovu izvedbu u meču protiv Jirija Prochazke.

‘‘Izgledao je nevjerojatno. Borba je započela, on je sjajno gađao ‘calf kickovima‘, uništavao je Jirijevu nogu, a zatim smo mislili kako je Jirija spasilo zvono. Ne, nije ga spasilo. Pereira je čudovište, apsolutno čudovište.‘‘, dodao je White, silno oduševljen onim što je dobio 2021. godine.

Vjerojatno nitko osim samog Pereire i njegovog tima nije vjerovao da ‘‘Poatan‘‘ može postići ovakve rezultate, ali Pereira konstantno pomiče granice i dokazuje da je sve moguće onima koji vjeruju.

Linker
02. srpanj 2024 15:03