UFC

‘Dali su mu Poiriera i Moicana jednim za drugim. Mlad je i fizički jak, no mora doći u ovu dvoranu kako bi se promijenio‘

Benoit Saint-Denis 

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Mnogi će nakon ovoga još više cijeniti Brazilca

Renato Moicano vjeruje da Benoit Saint Denis treba promjenu trenažnog okruženja kako bi prekinuo niz od dva uzastopna poraza nakon UFC Fight Night 243 priredbe.

Nakon što je u subotu u pariškoj Accor Areni ostvario pobjedu nad Saint Denisom (13-3) tehničkim nokautom u drugoj rundi zbog liječničke intervencije, Moicano (20-5-1) je ponudio svom posljednjem protivniku priliku da dođe trenirati s njim u American Top Teamu koji se nalazi u američkoj državi Floridi.

"Pozivam Benoita Saint Denisa da dođe u našu dvoranu i trenira s nama. Mogu mu garantirati da će postati drugi borac," rekao je Moicano na konferenciji za novinare nakon UFC Fight Night 243 priredbe. "Mislim da mora izaći iz svoje zone komfora. No, mislim da je on sjajan borac i da je još uvijek mlad. Problem je što su mu dali Dustina Poiriera i ‘Money‘ Moicana jedan za drugim. Mi smo sada na drugoj razini. Ali mislim da će jednog dana stići tamo."

Moicano ima visoko mišljenje o Saint Denisu, ali ističe da su ograničenja u Francuzovoj igri, koja je primijetio tijekom priprema, postala očita i u stvarnosti. To bi moglo predstavljati ozbiljan problem ako Saint Denis želi napredovati u lakoj kategoriji UFC-a.

Moicano je dao iskren savjet i nada se da će ga "God Of War" ozbiljno shvatiti.

"Istinski poštujem Benoita Saint Denisa i ono što je postigao u ovoj kategoriji," rekao je Moicano. "Mislim da je fizički jak i mlad, ali mora poraditi na svojoj igri. Ono što ga čini opasnim, također ga čini ranjivim. Previše forsira pritisak. Ako te može dotaknuti, slomit će te, ali ako ne može, onda je lako predvidjeti njegovu igru. Posebno gledajući njegove borbe, način na koji se postavlja u borbi je uvijek na 100 posto. Razgovarao sam s trenerima i rekao im da će, kada ga srušim, biti jako iscrpljen. Upravo to se i dogodilo."

Linker
30. rujan 2024 19:24