UFC

‘Covington je čudan lik, mogao bi ponovno pobjeći... Pa vidite da uopće ne spominje moje ime‘

Colby ”Chaos” Covington
 JASON SILVA, Agif via Afp
‘Što mu još preostaje ako se dogovori meč Usmana i Masvidala? Onda se mora boriti sa mnom..‘

Nedugo nakon što je postalo jasno da Khamzat Chimaev neće biti spreman za 13. ožujka, UFC se okrenuo drugim rješenjima pa je tako Dana White izjavio da će pokušati dogovoriti meč Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona.

"To je borba koja sad ima smisla. Pogledajte što se sve događalo Leonu... Prihvatio je borbu s borcem koji je rangiran kao 15., s likom koji je zvijer i s kojim se nitko nije htio boriti. On je prihvatio taj meč, a isti je više puta odgađan... Moramo ovo odraditi na taj način, moramo liku pokazati poštovanje koje je zaslužio", govorio je prije nekoliko dana predsjednik UFC-a.

Ta se ideja 'Rockyju' odmah svidjela. Bio bi to najveći meč njegove karijere, a pobjeda u istom vjerojatno bi ga dovela do borbe za naslov prvaka. No, pitanje je koliko je to atraktivna opcija za bivšeg izazivača Covingtona...

Iako je riječ o potencijalnom dvoboju drugog i trećeg borca sa službene velteraške izazivačke ljestvice, Edwards se baš i nije pokazao kao magnet za publiku te su Colbyju trenutno puno atraktivnije opcije koje uključuju Kamarua Usmana ili Jorgea Masvidala. No, tu Covington dolazi do novog problema jer sve je izglednije da će UFC svog aktualnog prvaka spojiti upravo s 'Gamebredom'. Samim time, Colbyju ponestaje opcija, no unatoč tome, Edwards baš i nije previše optimističan da ćemo gledati njihov susret.

"Znam da je to borba koju UFC forsira. To su mi ponudili, a to nude i njegovom timu. Ali Covington je čudan lik i ne možete znati što će se dogoditi. Teško je nešto jamčiti. Mogu samo reći da meni i mom timu to zvuči kao dobra ideja. Zvuči i UFC-u, ali tko zna, možda on odluči ponovno pobjeći. U svakom slučaju, ja sam spreman", rekao je Edwards u intervjuu za The Bash MMA.

"Pa on uopće ne želi spomenuti moje ime. Vjerojatno ne želi ono što ove ruke mogu ponuditi. Ako UFC odluči organizirati borbu Masvidala i Usmana, što mu onda preostaje? Mora se boriti sa mnom. Ja sam treći velteraš svijeta. Dođe li do ovog meča, prebit ću ga i onda slijedi borba za naslov", zaključio je 'Rocky' koji se nije borio još od srpnja 2019. kada je u Teksasu pobijedio Rafaela dos Anjosa.

Linker
28. rujan 2024 06:53