UFC

Costa opako zaprijetio: 'Ubit ću te, ti ne zaslužuješ biti prvak!'

Paulo Costa
 screenshot/Instagram
Brazilac smatra kako će prvak protiv njega pokušati izbjeći pravu otvorenu borbu

S jasnim namjerama Paulo Costa namjerava ući u borbu protiv Israela Adesanye. Najavio je već više puta kako će pokušati nametnuti svoj stil, koji bi trebao predstavljati otvorenu borbu uz razmjene udaraca. Bilo bi to nešto poput onoga što je pružio u svojoj posljednjoj borbi, prije nešto više od godinu dana, kad se borio protiv Yoela Romera. Tako je na posljednje Adesanyine izjave odlučio odgovoriti otvorenom prozivkom.

"Imam samo jedno pitanje za Adesanyu, zašto si se smrznuo kad si se borio protiv Romera? Ti nisi pravi prvak, ti ne zaslužuješ biti prvak. Ubit ću te!", poručio je Costa putem Submission radija, nastavivši:

"On zna da je mekan, da je lomljiv. Svjestan je da nije sposoban primiti dva ili tri jaka udarca u lice ili tijelo, odmah će ga to slomiti. To zna jer je već dva puta nokautiran. Zamislite sad što mu ja mogu napraviti, njegovom mršavom, lomljivom tijelu, s rukavicama od četiri unce na mojim šakama."

Costa smatra kako će Adesanya izbjegavati otvorenu borbu te da će pokušati pasivnim stilom i kontrama izboriti pobjedu na bodove. S druge strane, za sebe je uvjeren kako će unutar pet rundi pronaći ono što mu je potrebno. Kao što je naveo, smatra da prvaka može slomiti već s nekoliko pravih udaraca, nakon čega bi ostalo samo uspješno privesti posao kraju. I kaže kako ga, za razliku od Adesanye, nije strah primanja udaraca jer upravo to radi i u svojoj dvorani.

"O sebi volim misliti kao o jako čvrstom i opakom momku. Možda i najčvršćem na svijetu. Treniram jako teško i naporno, s dva ili tri momka na istom treningu, uz jako snažne udarce. Izgleda to kao prava borba. Mi smo na sto posto, nismo lažnjaci koji se bave shadowboxingom. Zbog toga sam uvijek spreman za suprotstaviti se protivnicima u pravim borbama, kao što je bila ona protiv Romera. Nije me strah biti pogođen, budući da mi se to događa kroz cijeli kamp koji traje dva ili tri mjeseca. Ja sam pripremljen za odraditi pravu borbu i tu je razliku između Adesanye i mene", objasnio je na koji se način priprema.

Borba se održava na UFC 253 priredbi, 26. rujna, najvjerojatnije u Abu Dhabiju na Fight Islandu. Ovih dana program je dobio pojačanje u borbi Jana Blachowicza i Dominicka Reyesa za titulu prvaka poluteške kategorije.

Linker
07. srpanj 2024 04:48