UFC

Cormier vjeruje da je Topuria spreman za najveće stvari: ‘Tip je novi level borca, može odmah na titulu‘

Ilia Topuria i Marc Goddard

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Topuriu bi svakako bilo zanimljivo vidjeti protiv samog vrha, ali i protiv prvaka koji to bude nakon UFC 290 priredbe idućeg tjedna

Fenomenalnu predstavu je pružio Ilia Topuria proteklog vikenda protiv Josha Emmetta. Punih pet rundi dominacije nad bivšim izazivačem za privremenu titulu pokazao je 26-godišnji Topuria, nakon čega je izrazio želju da napadne titulu i da ide na pobjednika između Volkanovskog i Rodrigueza.

Iako će mu za napad na titulu vrlo vjerojatno trebati još jedna velika pobjeda, Daniel Cormier nema ništa protiv da Topuria odmah i sljedećem meču napadne UFC-ovo zlato. Osim toga, pohvalio je i njegovo ponašanje van kaveza:

‘‘Ja sam OK s tim da odmah napadne titulu. Mislim da je toliko spreman. Mali je pokazao da ima kondicije za pet rundi, pokazao je da je kompetitivan svugdje te je uistinu izdominirao. Mislim da je odličan meč za sve njih. Tehnička borba između njega i Yaira bi bila luda, a kada pogledamo i prvaka Alexa, također fantastičan meč‘‘, rekao je DC za ESPN.

‘‘Mlad je, ima 25 ili 26 godina. Nije se puno ni borio. Jedina stvar koja je bila negativna je to što nije došao na sastanak boraca jer je skidao kilažu. Ne možemo ga po tome suditi. On je miran i pribran, njegovo ponašanje van kaveza se dobro preslikava na ono unutra. Visoki gard, ne rasipa ništa. Tip je novi level borca‘‘, dodao je.

Topuriu bi svakako bilo zanimljivo vidjeti protiv samog vrha, ali i protiv prvaka koji to bude nakon UFC 290 priredbe idućeg tjedna. Nastupom protiv Emmetta je pokazao da je spreman za najveće stvari, a one ga i čekaju ukoliko nastavi raditi po dosadašnjem receptu.

Linker
05. srpanj 2024 08:59