UFC

Cormier hvali svog timskog kolegu: ‘On bi mogao biti najtalentiraniji borac na svijetu‘

Luke Rockhold, Khabib Nurmagomedov, Daniel Cormier i Islam Makhachev
 Instagram
Ako je vjerovati onome što kaže Daniel Cormier, Islama Makhacheva čeka blistava budućnost

Nakon što umirovljenje Khabiba Nurmagomedova postane službeno te nakon što isti napusti poziciju UFC-ovog prvaka lake kategorije, krenut će žestoka borba za njegovog nasljednika. U prvom planu su tu naravno sudionici glavne borbe UFC 257 priredbe, za koju čak neki smatraju kako će na kraju i postati borba za pojas, no sam Khabib je viš puta spomenuo još jedno ime.

Osoba vrlo kompetentna za prokomentirati cijelu situaciju je bivši dvostruki UFC-ov prvak, Khabibov timski kolega te osvajač nagrade za analitičara godine, Daniel Cormier. On je o situaciji na vrhu lake kategorije progovorio tijekom gostovanja u "South China Morning Postu", a zapravo je sve otvorio pozivanjem na Khabibovu izjavu.

"Rekao je da imate tri tipa za koje misli da ga mogu naslijediti. Conora, Poiriera i Islama Makhacheva. Ne mislim da je smatrao kako njegova titula treba pripasti pobjedniku ove borbe, nego misli kako će to doći s vremenom. No, ne smijemo zaboraviti Charlesa Oliveiru. Ono što je napravio Tonyju Fergusonu je impresivno. Moramo ga ubaciti. No, Khabib zna što priča. Tko poznaje diviziju bolje od čovjeka koji joj je posljednjih par godina bio prvak", rekao je Daniel.

Onda je upitan koga on smatra najozbiljnijim borcem od navedenih te koga bi volio vidjeti s titulom, a tu nije dvojio.

"Ja sam dečko koji podržava svoje, naravno da želim da to bude Islam Makhachev. Uistinu to želim i vjerujem, ali ne samo jer je jedan od mojih prijatelja i timskih kolega. Vjerujem kako bi on mogao biti najtalentiraniji borac na svijetu. On ima sve što je potrebno za mnogima stvoriti probleme", rekao je DC o 29-godišnjem Dagestancu, kojeg je i Khabib nazvao svojim nasljednikom, a takvim ga je smatrao i njegov otac Abdulmanap. Još je Cormier dodao:

"Zbog načina na koji je došao u UFC te zbog poraza u svojoj drugoj UFC borbi protiv Adriana Martinsa, on ne iskače na naslovnice poput Khabiba. Neki čak misle da mu niti stil nije tako agresivan. Ali, vjerujte mi, on ima apsolutno sve potrebne vještine. Jako je vješt i raznovrstan u borbi na nogama, a sjećate se koliko je tu Khabib imao nedostataka u početku karijere. Islam je danas puno bolji nego što je Khabib bio onda. Islam je tu i spreman je krenuti na vrh divizije."

Najveći problem Islama Makhacheva su više nego rijetki nastupi. U UFC-u je već punih šest godina, a do sada se borio tek osam puta. To bi značilo da borbu odradi u prosjeku svakih devet mjeseci, a to nikako nije dovoljno za nekoga tko gleda prema vrhu. Ako u ovakvoj konkurenciji želi postati ozbiljan kandidat za vrh, Islam bi u 2021. trebao odraditi minimalno tri borbe i to protiv boraca bolje rangiranih od sebe. Naime, on se trenutno nalazi na 13. mjestu ljestvice izazivača lake kategorije, ali do sada se nije susreo niti s jednim rangiranim borcem. Za prošlu godinu dva puta je ugovoran za borbu protiv Rafaela Dos Anjosa, no svaki od njih je zbog bolesti po jednom otkazao. Tko zna, možda baš bivši prvak bude borac s kojim će se UFC matchmakeri pouzdati u treću sreću.

Linker
03. srpanj 2024 01:27