UFC

Conor McGregor iznenadio planovima pred povratak: Vjerujem da je Usman moja iduća borba‘

Conor McGregor

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Po prvi put od ljeta Conor McGregor otvoreno je progovorio o svojim planovima

Prošlo je već osam mjeseci od posljednje borbe Conora McGregora, onog poraza u trećoj borbi protiv Dustina Poiriera i scena nakon borbe, kojih se bolno zapravo i prisjetiti. Da, svi još jako dobro pamtimo McGregora, slomljene noge na podu Octagona, kako vrijeđa Poiriera i njegovu obitelj, a svoju srdžbu nastavio je sipati i dok su ga na nosilima iznosili iz dvorane.

Conor u međuvremenu nije davao intervjue. Tu i tamo mogli bismo njegova razmišljanja saznati putem statusa na Twitteru, no to je većinom bilo to. Nismo mogli znati kakvi su mu pravi planovi, kad se zapravo misli vratiti borbama te što očekivati od njega. Da, otkrivao je kako se vidi u borbi za titulu, tu i tamo bi podbadao objavama koje su išle upravo u tom smjeru, no ništa nije bilo konkretizirano.

Sve do sada, kad je Conor dao veliki intervju za portal kojem je on sam vlasnik, MacLife. Njegovog glavnog novinara ugostio je u svom Black Forge Inn pubu, gdje je progovorio o uistinu raznim temama. O kojim sve temamo najbolje možete saznati klikom na video unutar teksta, a mi ćemo se ovim putem držati onoga vezanog za njegovu MMA karijeru. A materijala je bilo i to onog neočekivanog, vjerojatno svjesno ciljanog za naći se na naslovnicama portala.

"Vjerujem da je borba mene i Usmana za titulu velter kategorije moja comeback borba. To je borba prema kojoj trenutno gledam. Bio sam se vratio na težinu lake kategorije, no vjerujem da sam u ovom trenutku prevelik. Osjećam se veliko, osjećam se snažno, zdravo i samopouzdano. Dolazim iza teške ozljede i nemam namjeru samog sebe iscrpljivati. Nema potrebe za tim. Osim toga, osjećam se prilično samopouzdano po pitanju borbe protiv Usmana. On je hrvač stare škole koji se zadovoljava direktom i nema nikakve opasnosti od njegovih poluga. Što će napraviti? Gdje mi je opasnost? Od njega ne vidim nikakvu opasnost", odmah 'u glavu' je Conor odlučio sve iznenaditi svojim odgovorom.

Njegovi planovi su jasni. On se želi upisati u povijest. To što je već napad na titulu lake kategorije dobio apsolutno nezasluženo, bez ijedne borbe u istoj te bez ijedne obrane titulu u perolakoj nije mu važno. Isto tako vjeruje da titulu u velteru može napasti na račun sad već zapravo podosta davnih pobjeda nad Donaldom Cerroneom te nad Nateom Diazom u njihovom revanšu. Zapravo, vjeruje da napad na titulu zaslužuje na račun svog imena, popularnosti i utjecaja na sport.

"Svijet će opet govoriti o trostrukoj kruni. Uostalom, još nitko nije napravio ono što sam ja. Tri nokauta u tri različite kategorije, podižući se iz niže u višu. Nitko isto tako nikad nije bio prvak u tri kategorije, a ja ću to napraviti ako se ta borba ugovori. Povijest je tu da bismo je napisali, a i ovu igru treba ponovno malo prodrmati. Nitko do sada nije bio prvak tri kategorije, nitko osim mene niti neće. Kad nokautiram Usmana to će biti tri titule, podižući se u kategorijama, s tri nokauta. Nokautirao sam Josea Alda, nokautirao sam Eddieja Alvareza i sad ću nokautirati Usmana."

Borba za titulu nešto je s čim se većina fanova ne slaže, posebno zbog ne baš zavidnih rezultata McGregora u posljednje vrijeme. U posljednje je četiri borbe tako savladao tek Donalda Cerronea, no on već sad zna da je samo titula ono što ga može vratiti u Octagon. I ako UFC želi ponovno ga imati u svom borilištu, to je način kako to mogu postići. A znamo da oni to uistinu žele.

"Vrijeme da se stane na krau svom nepoštovanju kakvo se izražava prema meni. Ljudi će mi ukazati poštovanje koje sam zaslužio zbog puno stvari vezanih uz ovaj sport, od stila borbe pa nadalje. Ja ću otplesati odmah nazad u borbu za titulu, nemojte misliti išta drugačije. Bit će tako ili se neću boriti. Pa vi onda mislite što će se dogoditi", potvrdio je.

Conor se ne šali, on uistinu tako misli. A znamo da je s njim sve moguće. Nedavno je Dana White, po pitanju njegovog eventualnog napada na titulu lake kategorije, rekao da neće ništa otpisati nego da se nešto pita i prvaka. A znamo da se svi žele boriti protiv Conora McGregora. Takav je vjerojatno i Usman, koji se već priprema za početak srpnja i borbu protiv Leona Edwardsa. No, tko zna, McGregor je već utjecao na razne UFC-ove odluke pa dok nešto nije službeno dogovoreno i potvrđeno, sigurno nećemo to uzimati kao nepobitno.

Linker
05. srpanj 2024 00:44