UFC

CM Punk službeno se povukao iz MMA-a, vraća se svom matičnom sportu

CM Punk
 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Phil Brooks poznatiji kao CM Punk MMA karijeru završava bez upisane pobjede

Ogromnu pažnju privukli su UFC i CM Punk sada već davne 2014. godine kada su objavili kako je WWE-ova zvijezda potpisala ugovor s UFC-om. Punk se naporno spremao za svoj debi, a trenirao ga je slavni MMA trener Duke Roufus. Gotovo dvije godine čekao se debi CM Punka u UFC-u, a Mickey Gall bio je njegov protivnik. Brzo su ugašene nade svih Punkovih i WWE fanova nakon što se Gall doslovno poigrao s Punkom te ga je ugušio nakon nešto više od dvije minute borbe.

Dobio je CM Punk još jednu priliku od najjače svjetske MMA organizacije na svijetu. Ponovno su gotovo dvije godine prošle do idućeg nastupa, a promocija ga je uparila s Mikeom Jacksonom, borcem koji je tada imao jedan profesionalni nastup, a također ga je porazio Mickey Gall. Jackson i Punk pružili su tri runde izuzetno loše borbe, a na koncu je Jackson slavio jednoglasnom odlukom. Dana White nakon borbe izjavio je kako oba borca vjerojatno više neće nastupati pod okriljem UFC-a te je preporučio CM Punku da se umirovi, barem kada je MMA u pitanju.

Umirovljenje se na koncu i dogodilo, no tek danas. Iako Punk nije nastupao od 2018. godine u MMA-u, ostao je u USADA-inom protokolu za testiranje boraca te je službeno i dalje bio aktivan borac. Samo tokom 2020. godine Punk je šest puta testiran na doping, no iz UFC-a su potvrdili kako se CM Punk povukao iz tog protokola te se vraća profesionalnom hrvanju. Bivši WWE prvak potpisao je ugovor s novom promocijom naziva All Elite Wrestling.

CM Punk na koncu je završio MMA karijeru bez upisane pobjede i ostat će zapisan kao jedan od najgorih boraca koji su kročili u UFC-ov kavez. Ipak, treba mu odati poštovanje na iskazanoj hrabrosti, a blaga utjeha je činjenica kako je borba protiv Mikea Jacksona preinačena u ''No contest'' jer je Jackson bio pozitivan na THC (Tetrahidrokanabinol), točnije konzumirao je marihuanu. Dakle, CM Punk u MMA mirovinu odlazi samo s jednim službenim porazom. To ne zvuči tako loše (ako ne znamo da se samo dvaput borio).

Linker
04. srpanj 2024 18:48