UFC

Ciryl Gane: ‘Tai Tuivasa ima najjači udarac kojeg sam osjetio, prvi je lik koji me poslao na gu**cu‘

 Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa 

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Kaže da ga Ngannou nije ni dodirnuo tijekom meča

Bivši privremeni prvak teške kategorije prošle je subote pred pariškom publikom došao do odlične pobjede. U uzbudljivoj borbi Ciryl Gane je nokautirao Taia Tuivasu, no nije sve prošlo toliko glatko za ‘Bon Gamina‘.

Nekoliko je udaraca dijelilo Ganea od najgore noćne more, poraza pred domaćom publikom i to nokautom. U drugoj rundi Tuivasa je pogodio Francuza i poslao ga u nokdaun, te je nastavio zadavati i udarce u parteru. Uspio je to Gane preživjeti, a u trećoj rundi je on nokautirao Tuivasu te je ipak iz kaveza izašao kao pobjednik.

Gane se u svojoj karijeri u UFC-u borio sa ovim udaračima: Francisom Ngannouom, Derrickom Lewisom, Juniorom dos Santosom, no o snazi Tuivasinog udarca imao je štošta za reći.

‘‘Da, Tuivasa je sto posto imao najjači udarac od svih. Ngannou me nije ni dodirnuo tijekom borbe tako da je nemoguće to usporediti. No danas me Tai Tuivasa dodirnuo, a Ngannou također vas može jako dodirnuti. To nije upitno, ali Tuivasa je bio prvi lik koji me je bacio na gu**cu‘‘, rekao je Gane.

U subotu smo uistinu prvi put vidjeli Ganea u nokdaunu u cijeloj njegovoj UFC karijeri, no s obzirom na njegovu brzinu, kretnje i agilnost to nije ni čudno. Ruku na srce, ipak se radi o teškoj kategoriji te je bilo samo pitanje vremena jer je nemoguće nikada ne primiti udarac.

Srećom po njega, Gane je uspio preživjeti Tuivasin udarac i pobijediti. Na kraju je samo rekao da je u tom trenutku samo htio preživjeti te da nije o ničemu razmišljao.

Linker
30. lipanj 2024 05:08