UFC

Ciryl Gane prozvan od strane ponajboljeg grapplera u teškoj kategoriji: ‘Ja mu ostajem kao jedini smislen protivnik‘

Ciryl Gane

 JULIEN DE ROSA/AFP/Profimedia
Odlični francuski teškaš mogao bi se naći na stilski vrlo nezgodnom ispitu

28. rujna (deveti mjesec) održati će se novi UFC-ov event u Parizu, ukupno treći otkako su Francuzi legalizirali održavanje MMA evenata na svom teritoriju.

UFC Fight Night 245 naziv je ovogodišnjeg pariškog eventa, a još uvijek čekamo informaciju o glavnoj borbi večeri. Prije nekoliko dana od strane UFC-a potvrđeno je kako će Renato Moicano i Benoit Saint Denis odraditi meč na pet rundi, ali taj meč nije naveden kao glavna borba večeri, barem zasad ne.

Pretpostavka je kako će priredbu u Parizu po treći puta zaredom predvoditi Ciryl Gane. Ponajbolji svjetski teškaš i dalje je vodeća francuska MMA zvijezda, a trenutno je neporažen na UFC-ovim eventima u Parizu. Njegov niz neporaženosti na domaćem terenu želi prekinuti opasni brazilski teškaš.

Radi se o Jailtonu Almeidi, ponajboljem grappleru u teškoj kategoriji. Dugo Almeida zaziva meč protiv Ganea, a u razgovoru za MMA Fighting pozvao je Ganea da se obračunaju na priredbi u Parizu.

‘‘Jedine preostale opcije smo Alexander Volkov i ja, a Gane je već porazio Volkova u jako dosadnom meču. Njihovi stilovi nisu dobri za uparivanje. Bio bi to doslovno isti meč, jer obojica su jak taktični borci koji preferiraju sporiji tempo. Almeida protiv Ganea bio bi puno zanimljiviji meč, ne samo jer je to novo uparivanje, nego i zbog sudara stilova. Nema šanse da bi naš meč otišao do sudačke odluke. Ako ja mogu nametnuti svoju igru, srušio bih ga i završio bih ga ‘submissionom‘. Uspije li on nametnuti svoj stil, dat će sve od sebe da pruži show kakav inače pruža u borbi na nogama.‘‘, rekao je Almeida.

Nerijetko u MMA kuloarima kruži teorija kako UFC ne želi upariti Ganea i Almeidu, jer vjeruju kako je Almeida stilski jako nepovoljan protivnik po Ganea. Francuz je poznat po nedostatku vještine kad je u pitanju grappling, a Jailton Almeida borac je koji svakog svog protivnika ruši i preferira borbu u parteru. Almeida ipak odbacuje teorije o zaštiti određenih boraca.

‘‘Gane je prošle godine porazio Sergeija Spivaka čiji je stil borbe jako sličan mom. Obranio je pokušaje rušenja i prošao je kroz njega kako bi došao do nokauta. Ne vidim da UFC nekog štiti, oni žele najbolje moguće mečeve. Ja sam bio u usponu i uparili su me s Curtisom Blaydesom na priredbi u Brazilu. Blaydes je stilski jedan od najgorih mogućih protivnika za mene i stoga nema smisla teorija o zaštiti određenih boraca.‘‘, dodao je Almeida.

Okršaj Almeide i Ganea bio bi sjajan meč za glavnu borbu večeri na pariškom spektaklu. Oba borca slavila su u posljednjim nastupima, vratili su samopouzdanje nakon nešto težih poraza i željni su ponovnih uključenja u borbu za sam vrh. Vidjet ćemo što UFC misli o ovom sudaru stilova.

Linker
15. srpanj 2024 17:02