UFC

Ciryl Gane protiv Taia Tuivase u rujnu?!

Ciryl Gane, Tai Tuivasa

 Ufc
Borba za prestiž 2 vrhunska teškaša

UFC planira upariti bivšeg izazivača za naslov Ciryla Ganea i Taia Tuivasu kao predvodnike UFC priredbe u Parizu koja će se održati 3. rujna (9. mjesec). Ugovor još nije potpisan niti s jedne strane i borba je još uvijek u razmatranju, ali sama pomisao da bi se ovo moglo održati budi entuzijazam svakog fana MMA borbi.

Ciryl Gane (10-1) je čovjek koji predstavlja jednu novu generaciju MMA boraca. Iako je visok gotovo 2 metra i ima oko 112 kg u borbama, on se kreće kao poluteškaš, brz je, pomno bira udarce i ima izvrsnu stojku. Pod okriljem UFC-a odradio je 8 borbi, a posljednju je izgubio u pokušaju napada na pojas teške kategorije protiv Francisa Ngannoua jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako se u početnoj fazi borbe pokazao kao bolji i raznovrsniji borac te je izgledao kako sigurno korača ka pobjedi, Ngannou je krenuo s hrvanjem što se na kraju pokazalo ključnim za pobjedu. Gane je prije napada na pojas zaredao nekoliko pobjeda protiv samoga vrha teške kategorije kao što su Junior dos Santos, Jairzinho Rozenstruik, Alexander Volkov i Derrick Lewis. Tai Tuivasa koliko god se u posljednje vrijeme čini da je napredovao, on je zapravo savršeni protivnik za Ganea jer mu stilski odgovara.

Tai Tuivasa je trenutno u najboljim danima svoje karijere i trenutno iza sebe ima niz od 5 pobjeda protiv jakih imena kao što su Stefan Struve, Greg Hardy i Derrick Lewis. Svih 5 borbi završavao je nokautima unutar prve dvije runde, a ukoliko bi na sličan način pobijedio Ganea vjerojatno bi dobio priliku za napad na pojas, a mi bi vidjeli još jedno ispijanje pive iz nečije prljave cipele.

Ovo je jako dobar "match up" od strane UFC-a jer će se ovime zapravo vidjeti pripada li Tai Tuivasa stvarno vrhu teške kategorije i može li se Gane vratiti na pobjedničke staze nakon pomalo razočaravajućeg nastupa protiv Francisa Ngannoua.

Linker
02. srpanj 2024 05:02